Αγγλία : το αναρχικό κίνημα στο Cardiff αναπτύσσεται ύστερα από 1 μήνα αντίστασης

Posted on 4 Νοεμβρίου 2012

0


 

Αγγλία : το αναρχικό κίνημα στο Cardiff αναπτύσσεται ύστερα από 1 μήνα αντίστασης

από b.mamba 19:11, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

 

Αγγλία : το αναρχικό κίνημα στο Cardiff αναπτύσσεται ύστερα από 1 μήνα αντίστασης


Image scaled down

 

Ο μήνας (Οκτώβριος) ξεκίνησε με την επιτυχημένη παρέμβαση την 4η Οκτωβρίου στην επιχείρηση εκκένωσης των καθεστωτικών στο υπο κατάληψη κοινωνικό κέντρο Gremlin Alley.Το πλήθος αλληλέγγυων και η θωράκιση του κτηρίου απέτρεψαν την προσβαση στις δυνάμεις καταστολής και τους περιόρισαν να παρακολουθούν απο απόσταση. Οι «Γκρέμλινς» και οι υποστηρικτές της κατάληψης πέρασαν την υπόλοιπη μέρα στην συναυλία που διοργανώθηκε στην ταράτσα του κτηρίου στην οποία έπαιξε και μια τοπική μπάντα. Στο κέιμενο που εξέδωσαν την επόμενη μέρα οι καταληψίες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες Alex Haigh και Cuts Cafe Crew που είχαν συλληφθεί σε έφοδο των μονάδων καταστολής της Βρετανικής αστυνομίας (TSG) το ίδιο απόγευμα. Σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο που κυκλοφόρησε την επόμενη εβδομάδα (στα Αγγλικά και Ουαλικά) εξηγούσαν τους λόγους της παρέμβασης και εξέφραζαν την απέχθεια τους προς τους καθεστωτικούς και την αυξανόμενη ποινικοποίηση των αστέγων.

Μετά απο δύο εβδομάδες εργασιών βελτίωσης της θωράκισης απο τους «Γκρέμλινς» και τους αλληλέγγυους έγινε η πρώτη απόπειρα απέλασης της οικογένειας Saleh. Εισέβαλαν στο σπίτι τους οι καθεστωτικοί  (UKBA) και συνέλαβαν 2 ακτιβιστές για παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας. Αλληλέγγυοι των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν έξω απο το αστυνομικό τμήμα (Cardiff Bay police station) που κρατούνταν και παράλληλα μια ομάδα επειχήρησε να αποκλείσει σε παράδρομο του αυτοκινητόδρομου τον υπέυθυνο κράτησης. Οι δράσεις συνοδεύτηκαν από επιτυχημένο αποκλεισμο των τηλεφωνικών επικοινωνιών και της σελίδας στο facebook της EgyptAir. Η οικογένεια Saleh απέφυγε τελικά την απέλαση της προσωρινά λόγω ενος μπερδέματος στη φύλαξη και οδηγήθηκαν στο κέντρο κράτησης Cedars στο δυτικό Έσσεξ. Τα σπασμένα παράθυρα στα γραφεία της UKBA (αλλοδαπών) στο Cardiff – καμια αμφιβολία ότι πρόκειται για αντίδραση στην απόπειρα απέλασης, προμηνύοντας την επερχόμενη αντίσταση.

Την Τετάρτη 24 Οκτώβρη μια τεράστια επειχήρηση στήθηκε απο την αστυνομία για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση και πυροδότησε γενικευμένες αντιδράσεις με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και αρκετούς τραυματίες. Ένας ακτιβιστής κατάφερε και κλειδώθηκε μέσα στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους κρατούμενους στην αυλή του κέντρου κράτησης του Cedars καθυστερώντας την μεταγωγή τους για πέντε ώρες, πριν σπασουν το λουκέτο και τον συλλάβουν. Το επόμενο πρωί  και ενώ η οικογένεια επέστρεψε στην Αίγυπτο οι αντιδράσεις κατα του γραφείου της UKBA στο Κάρντιφ συνεχίστηκαν σπάζοντας τζάμια και γράφτηκαν συνθήματα κατα των συνόρων (“No Borders” and in Welsh “Dim Ffiniau”). Μερικές μέρες μετά, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μια πορεία απο την οδό Queen εώς τα γραφεία του UKBA στην οδό Newport στην οποία συμμετείχαν 50 αλληλέγγυοι της οικογένειας και μοιρασαν φυλάδια στους περαστικούς με σκοπό να διαδώσουν την αδικία που εισέπραξαν.

Μετά απο αυτές τις βδομάδες δράσης κατα των καθεστωτικών το Carradif ABC (Anarchist Black Cross) ανέδειξε την υπόθεση και εξέφρασε αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, διοργανώνοντας την πρώτη έκθεση τέχνης κρατούμενων σαν μέρος της περιοδείας που πραγματοποιείται στην Μεγάλη Βρετανία. επιπλέον η Cardif Defendant Solidarity έχει αναλάβει να υποστηρίξει και να βοηθήσει όσους έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ή πρόκειται να συλληφθούν στο μέλλον στο Cardiff. Παράλληλα ανέλαβε να διοργανώσει σεμινάρια νομικής εκπαίδευσης ώστε να είναι έτοιμοι για γεγονότα σαν αυτά που σιγουρα θα επαναληφθούν. Αυτό συμβαίνει την ίδια εποχή που το Red & Black Umbrella συμπληρώνει ένα χρόνο σαν κατειλημμένο αναρχικό κοινωνικό κέντρο, διοργανώνοντας μια μεγάλη συναυλία με την συμμετοχή διαφόρων τοπικών κινηματικών γκρουπ της περιοχής, ενω το κοινωνικό κέντρο Gremlin Alley συνεχίζει να αντιστέκεται και να αποφεύγει την έξωση.

Σχετικά άρθρα: Gremlin Alley EVICTION RESISTANCE happening now (UPDATE – 3pm) | Communique :: The Gremlins are still resisting in Cardiff | Video Communique from the Gremlins | Timeline of anti-deportation resistance in support of the Saleh family | Shroukie’s family LATEST: coach blocked for 5 hours, fingers crossed … |Prisoner Art Tour Launch Night This Friday in Cardiff | Legal Training Evening @ Red & Black Umbrella | Red & Black Umbrella 1 Year Anniversary Halloween Bash + Gig!

Links: Gremlin Alley Social Centre | No Borders South Wales on Saleh Family | NCADC on Saleh Family | Save Mrs S and Her Two Children @ 38 Degrees | Save the Saleh Family | Cardiff Anarchist Black Cross | Cardiff Defendant Solidarity | Red & Black Umbrella

Πηγή https://www.indymedia.org.uk/en/2012/10/502079.html

Πηγή:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1434076
By selana019
Posted in: Uncategorized