Δυό λόγια για τις συλλήψεις των ναζί

Posted on 29 Σεπτέμβριος 2013

0


Δυό λόγια για τις συλλήψεις των ναζί

 

Το κράτος πρώτα έστρεψε το μένος του κόσμου προς τους μετανάστες, τους εργατικούς αγώνες , τα κέντρα “ανομίας” δηλαδη τους αυτοδιαχεριζόμενους χώρους και το ανταγωνιστικό κίνημα. Κατόπιν με τους εντεταλμένους συμμορίτες δολοφόνους της χα, προσπάθησε να “διαχειριστεί” την απόγνωση και την εξαθλίωση των κοινωνικών στρωμάτων και να τα οδηγήσει εναντίον του πλαστού εχθρού. 

Στην συνέχεια όμως διαπίστωσε οτι το αυγό του φιδιού που εκόλαπτε δεκαετίες, μεγάλωσε και αυτονομήθηκε, διεκδίκησε τους θρόνους των τωρινών εξουσιαστών και αποδόμησε, με τα τάγματα εφόδου και τις δολοφονίες μεταναστών και ντόπιων, την κοινωνική συνοχή και ειρήνη της κυριαρχία που προσπαθούσε εδώ και τρία χρόνια, στα πλαίσια της έκτατης συνθήκης, να επιβάλει στον κοινωνικό ιστό με τον ολοκληρωτισμό και την στρατιωτική καταστολή.

Οι συμμορίτες ξέφυγαν απο τον έλεγχο και πλέον αποτελούσαν κίνδυνο τόσο για την ίδια την υπόσταση του καπιταλισμού και του ολοκληρωτικού οικοδομήματος, όσο και τους κρατιστές που διαχειρίζονται την εξουσία. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο τους ναζί ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στηριζόμενη στην κοινωνική οργή να τους ελέγξουν να τους διαπομπέψουν και εντέλει να τους καταστήσουν ακίνδυνους κομπάρσους για την πολιτική τους επιβίωση. Όταν θα πάρουν το μάθημα τους θα τους γυρίσουν στον γνωστό τους ρόλο, τα τάγματα εφόδου της κυριαρχίας και τους μπράβους του Κεφαλαίου ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγώνα που θέτει σε αμφισβήτηση την ισχύ και το κέρδος των αφεντικών..

Jim Fragma

 

aναδημοσίευση από:

http://tetragonal-leaves-universe.tumblr.com/post/62504824708

 

αναρτήθηκε από selana

Posted in: Uncategorized