24ωρη παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας – ξεπέρασαν τους 2 χιλιάδες οι νεκροί

Posted on 19 Αὔγουστος 2014

1


24ωρη παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας – ξεπέρασαν τους 2 χιλιάδες οι νεκροί

 

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε παράταση της προσωρινής εκεχειρίας για άλλες 24 ώρες, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες για μακροχρόνια ανακωχή, δήλωσε ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Η 5ήμερη εκεχειρία θα έληγε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
Σκοπός είναι να επιτευχθεί μια μακροχρόνια ανακωχή που θα θέσει τέρμα στις αιματηρές εχθροπραξίες που ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου, παρόλο που και οι δύο πλευρές έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει τις επιθέσεις από τις 4 Αυγούστου, χάρις σε μια σειρά διαδοχικών προσωρινών εκεχειριών.
Πριν από τη λήξη της 5ήμερης εκεχειρίας, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ταξίδευε προς τη Ντόχα του Κατάρ, τη Δευτέρα, για συνομιλίες με τον εξόριστο ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ και τον εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Ταμίμ Μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι. Το Κατάρ θεωρείται σύμμαχος της Χαμάς.
Καθώς εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες, το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τους 2 χιλιάδες καθώς και άλλοι Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.016 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 10.196 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 541 παιδιά, 250 γυναίκες και 95 ηλικιωμένοι άνδρες.
Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως από τους 64 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις μάχες, οι 5 σκοτώθηκαν από «φίλια πυρά».
Βασική πηγή: Maan από AFP
Επιβεβαίωση της είδησης από HaaretzAl Jazeera
 
αναδημοσίευση από εδώ:
 

Posted in: Uncategorized