Το μαγαζάκι του νόμου ενισχύεται

Posted on 28 Αὔγουστος 2014

0


Το μαγαζάκι του νόμου ενισχύεται

 
Η εξουσία των λίγων θωρακίζεται όλο και περισσότερο μέσα από δικούς τους νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα αναιμικό “κίνημα”, σχεδόν ανύπαρκτο σε αντιδιαστολή της συνεχιζόμενης επίθεσης του κράτους σε εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και μία συνεχή φοροληστρική επιδρομή που θυμίζουν εποχές αυτοκρατοριών και φεουδαρχιών.
Είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικές δύο νομοθετικές διατάξεις που υπάρχουν στο νέο νομοσχέδιο του ποινικού κώδικα. Η πρώτη μας λέει:
” Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και ως 10 χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης”.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αν γράψω σε ένα κοινωνικό δίκτυο στο ίντερνετ, σε μία εφημερίδα, σε μία προκήρυξη και γενικά παρακινώ τον κόσμο να κάνει επανάσταση με σκοπό την ανατροπή της(όποιας) κυβέρνησης και του κράτους, η ακόμη και πιο απλά ανεβάσω μία εικόνα από συγκρούσεις με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, το τελευταίο μέσω των μηχανισμών του μπορεί να με συλλάβει και να με φυλακίσει για πολλά χρόνια.
Τελικά το “δικαίωμα στη γνώμη” υπάρχει μόνο για τους ρατσιστές και τους φασίστες. Αυτό το λέω ενθυμούμενος τις πρόσφατες επιστολές των ρατσιστών ρασοφόρων προς τη ακροδεξιά κυβέρνηση, σχετικά με τον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που (για μία ακόμη φορά) απέσυρε, και ακριβώς αυτό το δικαίωμα επικαλούνταν οι φασίστες μητροπολίτες: το δικαίωμα να μπορεί κάποιος να μιλά ρατσιστικά.
Άλλη μία διάταξη με πολλαπλές ερμηνείες είναι και η παρακάτω:
“Φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή.”
Τι μας λέει αυτή η διάταξη; θα θυμάστε αρκετοί/ες το καλοκαίρι του 2011 όπου ο “αγανακτισμένος” κόσμος έκανε εισβολές στα γραφεία κυβερνώντων βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) και τα κατέστρεφε. Επίσης αρκετές φορές ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος έχει κάνει συμβολικές καταλήψεις σε κομματικά γραφεία προκειμένου να πιέσει και να αναδείξει ζητήματα αλληλεγγύης σε φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Τέρμα αυτά που ξέρατε αγαπητοί σύντροφοι/σσες. Άλλη μια παράμετρος του συγκεκριμένου νόμου είναι ότι, εφόσον η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συνεχίζει και είναι πολιτικό κόμμα, οι επιθέσεις στα κατά τόπους γραφεία τους από αντιφασίστες, αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις μέσω του ίδιου νόμου.
Κατά τα άλλα ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο καλοκαίρι, να γεμίσατε τις.. “μπαταρίες” σας, γιατί από Σεπτέμβρη θα γίνει της…κατάθλιψης.
Ευάγριος Αληθινός
ΠΗΓΉ:

Posted in: Uncategorized