«Ισραήλ: Δημοκρατία ή Κράτος Απαρτχάιντ;» Δύο συζητήσεις με τον Σέρτζιο Γιάχνι, σε Αθήνα και Πάτρα.

Posted on 31 Ὀκτώβριος 2014

2


«Ισραήλ: Δημοκρατία ή Κράτος Απαρτχάιντ;» Δύο συζητήσεις με τον Σέρτζιο Γιάχνι, σε Αθήνα και Πάτρα.

sergio_yahni_0
Ο Σέρτζιο Γιάχνι είναι ένας σημαντικός ισραηλινός αναλυτής και ακτιβιστής. Είναι επίσης αντιρρησίας συνείδησης που φυλακίστηκε επανειλημμένα, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει, αρχικά στα κατεχόμενα, και αργότερα, γενικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Είναι κάτοικος του Ισραήλ με αργεντίνικη καταγωγή και συμμετέχει στο Κέντρο Εναλλακτικής Πληροφόρησης (Alternative Information Center-AIC).
Το AIC είναι από τις πιο δραστήριες και τολμηρές φωνές στην περιοχή, μια προοδευτική παλαιστινιο-ισραηλινή προσπάθεια, πολύ μακριά από τις δράσεις «κανονικοποίησης» δηλαδή τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνεργασίες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τη μακροχρόνια κατοχή ως πρόβλημα «αλληλοκατανόησης» και να την εδραιώσουν ως φυσιολογική κατάσταση. Το AIC με γνωστότερα μέλη του τον Michael Warschawski και τον Nassar Ibrahim έχει μακροχρόνια πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση για την επιδίωξη της ειρήνης και δικαιοσύνης. Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει για εκδηλώσεις τον οικονομολόγο του AIC, Shir Hever.
Αυτή τη φορά έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας ο Σέρτζιο, ένας καλός φίλος, για να μιλήσει και να συζητήσουμε για το χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ και τη σχέση του με τις περιφερειακές εξελίξεις, για το σημείο όπου βρίσκεται η παλαιστινιακή υπόθεση και το ισραηλινό και διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, στην εκδήλωση με τίτλο «Ισραήλ: δημοκρατία ή κράτος Απαρτχάιντ;»
Αθήνα: Παρασκευή 7/11, 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60)
Πάτρα: Σάββατο 8/11, 7 μ.μ. στο χώρο του Δρόμου (Ιωάννη Βλάχου 35)
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ – Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς
 Intifada_logo
Δείτε κείμενα του Σέρτζιο από τη στήλη του Συλλόγου Ιντιφάντα στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς
Συνοπτικά η άποψή του για την πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή από το 2008.
Δείτε επίσης πρόσφατα άρθρα του στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του AIC
πηγή:
 

Posted in: Uncategorized