Ντοκουμέντο: Μεγαλύτερη «τρομοκρατική» απειλή στις ΗΠΑ η κρατική αστυνομία (Βίντεο)

Posted on 28 Νοέμβριος 2014

1


Ντοκουμέντο: Μεγαλύτερη «τρομοκρατική» απειλή στις ΗΠΑ η κρατική αστυνομία 

st_000000000000

Η εκδήλωση της οργής στις Η.Π.Α μετά την απαλλαγή του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον μπορεί να αφορά κυρίως τους αφροαμερικάνους, στην πραγματικότητα όμως η φυλετική ανισότητα αποτελεί τη μία μόνο όψη του νομίσματος ως πηγή ανάφλεξης.

Η άλλη απηχεί στην κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία και τη βίαιη δράση της, όπως αποδεικνύεται και από την μαζικότητα των διαδηλώσεων, που σε αρκετές περιοχές υπερβαίνουν το φυλετικό διαχωρισμό. Η δολοφονία – διότι περί αυτού πρόκειται προφανέστατα – του Μάικλ Μπράουν δεν αποτελεί φυσικά ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος του φαινομένου που θέλει την αστυνομία να λειτουργεί ως ένας οργανισμός κράτος εν κράτει τελώντας από την ασυλία της δικαιοσύνης.

 

Οι εκάστοτε πρόεδροι των ΗΠΑ είθισται να καμαρώνουν για τη δημοκρατικότητα που διέπει τη χώρα, ωστόσο το επίσημο όργανό τους για την τήρηση της τάξης ενεργεί σε πλήθος περιπτώσεων όπως ακριβώς μια εντεταλμένη υπηρεσία δικτατορικής κυβέρνησης.

 

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η αστυνομική βία στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο είναι σοκαριστικά: Στο τρίμηνο που ακολούθησε τη δολοφονία του Μπράουν, 14 ακόμα έφηβοι έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών! Σε εκτενές θέμα της «Daily Beast», όπου αναφέρονται μία προς μία οι περιπτώσεις, τονίζεται ότι έξι από τα θύματα ήταν αφροαμερικάνοι, ενώ στις περισσότερες εξ’ αυτών δεν ήταν δικαιολογημένη η χρήση θανάσιμης βίας.

 

Πιο τρανό παράδειγμα η περίπτωση του 12χρονου Ταμίρ Ράις, που μόλις το περασμένο Σάββατο (22/11) πυροβολήθηκε στο Κλίβελαντ, με τον δράστη αστυνομικό να ισχυρίζεται ότι τρομοκρατούσε τους περαστικούς με ένα πιστόλι και δεν συμμορφώθηκε στην εντολή να το πετάξει. Οπως αποδείχτηκε βέβαια μετά τη δολοφονία, το πιστόλι ήταν ψεύτικο, ενώ στο βίντεο δεν φαίνεται να υπάρχουν περαστικοί…

 

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, περίπου 400 άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται ετησίως στις ΗΠΑ από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων και εγκληματιών).

 

Το κακό έχει παραγίνει μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, προφανώς διότι αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των αστυνομικών που βλέπουν παντού… τρομοκράτες και αναλαμβάνουν αυτοβούλως ρόλο «τιμωρών»

 
 

 
πηγή:
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=44232:ntokoymento-megalyteri-ltromokratikir-apeili-stis-ipa-i-kratiki-astynomia-binteo&catid=75:fakeloi&Itemid=132
αναρτήθηκε από selana
Posted in: Uncategorized