Αλληλεγγύη σημαίνει ΕΠΙΘΕΣΗ – Για τους «όψιμους καναπεδάτους αλληλέγγυους»

Posted on 29 Νοέμβριος 2014

0


Αλληλεγγύη σημαίνει ΕΠΙΘΕΣΗ – Για τους «όψιμους καναπεδάτους αλληλέγγυους»

Ξαφνικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες «ανακάλυψαν» την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Όσοι μέχρι χθες προσπέρναγαν το γεγονός ότι ο Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης έκαναν απεργία πείνας για τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται, τώρα βγάζουν μεγάλου τίτλους για να αναφέρουν και την πιο μικρή εξέλιξη, με σκοπό το οποιοδήποτε κέρδος. Φυσικά δεν αναφέρουν την εκδικητική μανία του κράτους απέναντι στους αντάρτες πόλεων ή τους «ληστές (συστημικών) τραπεζών».

Ξεχνάνε (ηθελημένα) τον σύντροφο και συναγωνιστή του Ν. Ρωμανού, Γιάννη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ως αλληλέγγυος στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

Τον αγώνα του Η. Κωστάρη τον παρέβλεψαν. Μόνος του με λίγους αλληλέγγυους έδωσε αξιοπρεπώς τον αγώνα του, μέχρι εκεί που άντεξε . Λίγους συμπαραστάτες βρήκε ο κομμουνιστής αντάρτης και ως ειρωνεία τους βρήκε στους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές, που τίμησαν την αξιοπρέπεια του.

Σήμερα έτρεχαν βουλευτές του συριζα να πάνε στο νοσοκομείο/ φυλακή, για να κάνουν μια δήλωση αλληλεγγύης στα ΜΜΕ, αφού πρώτα έβαλαν την ζυγαριά. Μέχρι χθες μέτραγαν τα ψηφουλάκια που μπορεί να χάσουν από τους κεντρώους – συντηρητικούς μελλοντικούς τους ψηφοφόρους και έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Όταν αντιλήφθηκαν όμως την μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν. Μάλλον πιστεύουν πως η υπόθεση του Ρωμανού (και μόνο αυτού σε σχέση με τους υπόλοιπους απεργούς πείνας) μπορεί να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ακόμα και η ζωή ενός παιδιού γίνεται παιχνίδι των πολιτικών και των εξουσιαστών, μεταξύ μια φασιστικής ακροδεξιάς κυβέρνησης και μεταξύ μια επερχόμενης σοσιαλδημοκρατικής.

Η μια κρατάει το μαστίγιο και η άλλη το καρότο μέχρι να αντιστραφούν οι ρόλοι τους, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όλα τα χρόνια της «αστικής δημοκρατίας».

Και για αυτό το λόγο πρέπει να τους θυμίσουμε το σημαντικό κλείσιμο στην δήλωση του Νίκου όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας :

ΥΓ. Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια.

Ο Νίκος Ρωμανός και ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι αναρχικοί αγωνιστές και πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν μπαίνουν στα καλούπια ενός συστήματος που ήδη το έχουν αρνηθεί και αγωνίζονται να το καταστρέψουν.

Ας το θυμούνται καλά όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το όνομα τους για κάθε μορφής κέρδους (οικονομικού ή πολιτικού)

Και όλοι εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως αναρχικοί/αντιεξουσιαστές πρέπει να θυμόμαστε τα λόγια του Νίκου Ρωμανού και να τα κάνουμε πράξη:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Jonny B Androul

μέλος της σελίδας αντιπληροφόρησης

mpalothia

Posted in: Uncategorized