Λίγες νομικές σκέψεις με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού

Posted on 9 Δεκεμβρίου 2014

0


//ΠαραλληλοΓράφος//

Απαλλοτριώνει τις απόψεις των Χρήστου Λαμπάκη, δικηγόρο Θεσσαλονίκης και Γεωργίου Σάρλη, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, ο DrAluca, απο το TVXS, ως μια προσπάθεια να δούμε αν τελικά είναι όντως τυπικό το κόλυμμα της κυβέρνησης. ή (όπως ψιλιαζόμαστε “μερικοί”) αν απλά υπεκφεύγουν κάποιοι με νομικίστικα κόλπα….

dikaiosyni-570

Για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη η ενημέρωση ως προς ορισμένα στοιχεία που θα επέτρεπαν να διαμορφωθεί πλήρως η εικόνα της νομικής διάστασής της. Παρόλα αυτά, μέσω της μεγάλης σχετικής ειδησεογραφίας των ημερών αυτών δημοσιοποιήθηκαν ορισμένες πτυχές των λόγων στους οποίους στηρίχτηκε τόσο η απόρριψη του αιτήματός του για εκπαιδευτική άδεια όσο και γενικά η περαιτέρω αντιμετώπισή του μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Έτσι, θεωρούμε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία μπορούμε να διατυπώσουμε τις παρακάτω νομικές σκέψεις:

Α. Κατ’ αρχάς, καταγράφεται από τα ΜΜΕ ότι η αίτησή του για εκπαιδευτική άδεια απορρίφθηκε επειδή είναι προσωρινά κρατούμενος (υπόδικος). Το γεγονός…

Δεῖτε τὸ πρωτότυπο 1,982 ἀκόμα λέξεις

Posted in: Uncategorized