Βίντεο: Αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος έγκυο και την δένουν πισθάγκωνα

Posted on 31 Μάϊος 2015

0


Βίντεο: Αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος έγκυο και την δένουν πισθάγκωνα

Ένα εξοργιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, για ένα ακόμη περιστατικό ωμής και ανεξήγητης βίας αστυνομικών σε βάρος Αφροαμερικανής που μάλιστα ήταν έγκυος (vid)
Μια ακόμη ιστορία αστυνομικής παράνοιας στην Αμερική, όπου το θέμα της αστυνομικής βίας παίρνει διαστάσεις σκανδάλου. Αυτή τη φορά το βίντεο, που κατέγραφε κάμερα στο σώμα του ίδιου του αστυνομικού που θεώρησε πως εκτελεί το καθήκον του, δένοντας πισθάγκωνα με χειροπέδες μια έγκυο γυναίκα και πετώντας τη σαν ζώο στο έδαφος και μάλιστα μπρούμυτα με προφανή κίνδυνο για τη ζωή της και τη ζωή του εμβρύου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μπάρστοου της Καλιφόρνια το Ιανουάριο, με το βίντεο να βγαίνει στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την Ένωση για τα Δικαιώματα των Αμερικανών Πολιτών της Νότιας Καλιφόρνια (ACLU). Ένα βίντεο που έρχεται παράλληλα με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Washington Post πως το τελευταίο μόνο τετράμηνο 385 πολίτες έχουν σκοτωθεί από χέρι αστυνομικού.
Το χρονικό της επίθεσης
Όλα ξεκίνησαν όταν η Σαρλένα Μισέλ Κούκς είχε μια διένεξη με μια άλλη λευκή γυναίκα έξω από το σχολείο όπου βρισκόταν για να αφήσει την κόρη της. Τότε επενέβησαν δύο αστυνομικοί και συζήτησαν μαζί της, λέγοντάς της πως δεν βλέπουν κάτι το επιλήψιμο ώστε να παρέμβουν. Όταν ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε από την κα. Κουκς το όνομά της, εκείνη επιφυλάχτηκε να του απαντήσει, λέγοντας πως θέλει να γνωρίζει αν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Η άτυχη γυναίκα επικοινώνησε στο κινητό της τηλέφωνο με κάποιο κοντινό της πρόσωπο, το οποίο και ρωτούσε αν είναι υποχρεωμένη να δώσει το όνομά της στον αστυνομικό.
Τότε και χωρίς κανέναν άλλο προφανή λόγο, δύο αστυνομικοί της επιτέθηκαν και αφού πρώτα την κόλλησαν στο συρματόπλεγμα, την έριξαν στο έδαφος και τις πέρασαν χειροπέδες. Η γυναίκα φώναζε “μην με αγγίζετε”, ενώ όταν τους ανέφερε πως είναι έγκυος, εκείνοι της απάντησαν πως πρέπει τότε να συνεργαστεί και να μην αντιστέκεται για να μην έχει πρόβλημα.
Δείτε το απίστευτο βίντεο, το οποίο έδωσε η ίδια η αστυνομία της πόλης. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του αστυνομικού τμήματος παρακολουθώντας το βίντεο θεώρησαν πως όλα έχουν καμωθεί τέλεια και απλά η κα. Κουκς έφερε αντίσταση κατά της αρχής:
Posted in: Uncategorized