Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Posted on 11 Ὀκτωβρίου 2015

0


Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου σήμερα το πρωί η Μαρία Παπαδοπούλου μέλος της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» και η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» καθώς στο Δημοτικό Κυνοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή των Γλαφυρών τα περίπου 70 σκυλιά αργοπεθαίνουν από την ασιτία και τις ασθένειες.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τα σκελετωμένα και άρρωστα σκυλιά μέσα στα κλουβιά.

Όπως εξήγησε στο zoosos.gr η Χρύσα Κοσκινά γραμματέας της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου» ο εισαγγελέας υπηρεσίας εξήγησε στις εκπροσώπους των σωματείων – που είναι και μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων –  ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να σιτίσουν τα έγκλειστα ζώα του καταφυγίου μια και υπάρχει υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή!

Θυμίζουμε ότι μετά από διαγωνισμό ο Νικόλαος Πολύζος ανέλαβε την διαχείριση του κυνοκομείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες προφανώς τον έχουν αφήσει να κάνει ό,τι θέλει εις βάρος των ζώων.

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (2)

Σκελετωμένα περιμένουν τον θάνατο από την ασιτία και τις ασθένειες.

Τις φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό που βλέπετε με τα σκελετωμένα και τα άρρωστα σκυλιά στα κλουβιά τράβηξαν χθες μέλη των σωματείων οι οποίοι για να σώσουν δύο ετοιμοθάνατα σκυλιά τα πήραν μαζί τους. Η διάγνωση την οποία έκανε ο κτηνίατρος Γιώργος Γάτος για τα δύο ζώα που ζούσαν στον προαύλιο χώρο του κυνοκομείου, που μόνο ως καταφύγιο δεν λειτουργεί, ήταν «ακραίος υποσιτισμός» ενώ το ένα σκυλί έχει αιματοκρίτη 18

Μέσα στα κλουβιά οι εθελοντές βρήκαν το πτώμα ενός σκύλου να σαπίζει από τα σκουλήκια ένα δεύτερο με καρκινικούς όγκους στο πρόσωπο ενώ όλα είναι υποσιτισμένα. Δυστυχώς αυτός είναι ο «παράδεισος» που υποσχέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, ο δήμαρχος που επέλεξαν οι πολίτες του Βόλου για δήμαρχο…

Διαμαρτυρηθείτε!

Διαμαρτυρηθείτε για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στον Βόλο επικοινωνώντας με το γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στους εξής αριθμούς: 2421350173, 2421350174, 2421350122, μέσω twitter: @dimosvolos ή στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου.

Αλήθεια πότε οι αρχές θα ξεκινήσουν να ασχολούνται με όσα πράττει ο κ. Μπέος εκεί; Ο φόβος τους για το πρόσωπο του είναι υπεράνω του νόμου;

MpeosAxilleasANT1
Δηλώσεις του Αχ. Μπέου στον ΑΝΤ1 στις 20 Οκτωβρίου 2014.

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (3)

KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (8)
KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (9)
Ακόμα και νεκρό στο κλουβί…
KynokomeioVolouGlafyra10-2015 (17)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι φιλοζωικές οργανώσεις τη Δευτέρα 14:00 έξω από το Δημαρχείο του Βόλου

Οι εικόνες από την κόλαση που βιώνουν τα αδέσποτα σκυλιά στο Καταφύγιο σκύλων του Βόλου (στην Κάπουρνα),  έχουν προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο. Δεκάδες φυλακισμένα ζώα αργοπεθαίνουν από ασιτία και από αρρώστιες σε συνθήκες απίστευτης βαρβαρότητας και όλα αυτά σε ένα χώρο που υποτίθεται πως υπάρχει για τα να φροντίζει, να τα εμβολιάζει, να τα στειρώνει, να τους προσφέρει ιατρική περίθαλψη εφόσον νοσούν ώστε στη συνέχεια να αφήνονται ξανά ελεύθερα.  Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνει και η διεύθυνση κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας η οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο διαπίστωσε ότι περίπου 30 από τα 75 σκυλιά του Καταφυγίου είναι υποσιτισμένα.

Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό δεν είναι άλλοι από τον δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα και φυσικά τον ιδιώτη που έχει αναλάβει τη λειτουργία του Καταφυγίου.

Είναι πλέον φανερό ότι όταν οι κ. Μπέος και Μπατζιάκας έλεγαν ότι θα «καθαρίσουν την πόλη από τα αδέσποτα» εννοούσαν ότι θα τα εξοντώσουν! Σήμερα οι κύριοι αυτοί έχουν το θράσος να μηνύουν τις φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες ανέδειξαν την απαράδεκτη κατάσταση στο κυνοκομείο, δηλαδή επειδή έκαναν ότι όφειλαν!

Ας μην ξεχνάμε ότι, βάση νόμου, οι φιλοζωικές οργανώσεις συμμετέχουν με δυο εκπροσώπους στην 5μελή επιτροπή του Δήμου για την παρακολούθηση του προγράμματος για τα αδέσποτα.

Απέναντι στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στον εισαγγελέα Βόλου, ο κ. Μπέος απαντάει με τη γνωστή τακτική των αντιμηνύσεων! Όσο για τους οικονομικούς πόρους, που ο κ. Μπέος ισχυρίζεται ότι δεν έχει, θα προτείναμε να κόψει κανέναν από τους διάφορους εξωτερικούς συμβούλους – συνεργάτες ή να μειώσει μερικά από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια (θα κοστίσουν 100,000 ευρώ!) για να καλύψει τις ανάγκες του καταφυγίου. Η αντιμήνυση και η λασπολογία των ανακοινώσεων στοχεύουν στην την τρομοκράτηση όσων αντιδρούν αλλά στην ουσία της δείχνουν τον πανικό και την αδυναμία ενός μικρού δικτατορίσκου που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλοι οι πολίτες του Βόλου, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι σκυλιά, οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν. Κάθε εξουσία, μικρή ή μεγάλη, που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στους σκύλους και σε οποιοδήποτε άλλο ζωντανό είναι φασίζουσα και για αυτό οφείλουμε να αντιδράσουμε. Να απαιτήσουμε:

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης αυτών των σκυλιών με τη συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων, εθελοντών κτηνιάτρων και απλών πολιτών.

  • Να θεωρηθεί έκπτωτος ο ανάδοχος ιδιώτης που είναι υπεύθυνος για το κυνοκομείο και να αναλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με υλική υποστήριξη (τροφές, φάρμακα, κτηνίατροι κλπ) από τον Δήμο.

  • Η δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους τη δουλειά της και να αποδώσει όλες τις ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για αυτό το έγκλημα.

  • Να σταματήσουν οι μηνύσεις των κ. Μπέου – Μπατζιάκα ενάντια στις φιλοζωικές οργανώσεις που κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια.

Για αυτούς τους λόγους παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι φιλοζωικές οργανώσεις τη Δευτέρα 14:00 έξω από το Δημαρχείο του Βόλου. Για να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα!

Πηγή: Zoosos

http://tvxs.gr/news/greenlife/skeletomena-apo-tin-asitia-ta-skylia-poy-ekleise-o-mpeos-sto-dimotiko-kynokomeio-bolo

Posted in: Uncategorized