Ένα σύγχρονο «παιχνίδι» θανάτου (the knock out game)

Posted on 25 Νοέμβριος 2015

0


Ένα σύγχρονο «παιχνίδι» θανάτου (the knock out game)

Βρίσκατε το …φατούρο των σχολικών χρόνων, που προκαλούσε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, παράλογο; Η νέα μόδα είναι πιο άγρια και καμιά φορά θανατηφόρα: πρόκειται για το «παιχνίδι» του θανάτου. Οι ξυλοδαρμοί (αιφνιδιαστικά κτυπήματα σε ανυποψίαστα άτομα) έχουν κάποιο ρατσιστικό υπόβαθρο (π.χ. επίθεση από λευκούς ενάντια σε μαύρους, αλλά και αντίστροφα, επίθεση ενάντια σε ηλικιωμένο, σε άστεγο…) ή γίνονται στην τύχη, σε όποιον, δηλαδή, βρεθεί σε «λάθος μέρος την λάθος ώρα». Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά από το 2013.

Το «παιχνίδι» αυτό είναι δημοφιλές μεταξύ εφήβων και άλλων ομάδων νεαρών ατόμων με στόχο να εντυπωσιάσουν τον περίγυρό τους. Συχνά ανεβάζουν τα βίντεο από τα «ανδραγαθήματα» αυτά στους προσωπικούς τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιες φορές το θύμα υποκύπτει στα τραύματα που του προκλήθηκαν από το αιφνίδιο κτύπημα ή πεθαίνει ακαριαία.
Τα ξένα ΜΜΕ έχουν ονομάσει το «παιχνίδι» αυτό «knock–out game», «knockout», «knockout king», «point ’em out, knock ’em out», «bomb» και «polar-bearing» ή «polar-bear hunting», αλλά ορισμένα δεν αποδέχονται την ύπαρξη του.
Το πρώτο θύμα αυτού του άγριου «παιχνιδιού» σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Cambridge της Μασαχουσέτης ήταν ο Νορβηγός φοιτητής Yngve Raustein (από πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών) που, τον Σεπτέμβριο του 1992, δολοφονήθηκε από τρεις εφήβους που έπαιζαν το «παιχνίδι» που ονομάζεται «νοκ-άουτ». Οι έφηβοι της περιοχής δήλωσαν ότι στόχος του «παιχνιδιού» ήταν να ρίξεις με μια μόνο μπουνιά αναίσθητο το, συνήθως ανυποψίαστο, θύμα στο έδαφος, αλλά αν δεν το πετύχαινες οι υπόλοιποι της παρέας στρέφονταν εναντίον σου.
Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι ονομάζουν αυτές τις ενέργειες «παιχνίδι». Είναι μία ακόμη πτυχή της εξουσιαστικής βαρβαρότητας, που έχει διαχυθεί στους κοινωνικούς χώρους.
Τα σαπρόφυτα της σήπουσας εξουσιαστικής πραγματικότητας εν δράσει!!!

Δημοσιεύθηκε από Κ.
Posted in: Uncategorized