Γιατί τον παίρνει ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Posted on 24 Ἰούνιος 2016

0


Γιατί τον παίρνει ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

markzou

Αποστολή του συγγραφέα είναι να προκαλεί αναστάτωση και να ξυπνάει συνειδήσεις.

Αυτή η τετριμμένη εξυπνάδα είναι άκρως αληθινή και άκρως ουσιαστική, παρότι χρησιμοποιείται πολλές φορές ως καραμέλα απ’ τους κατεστημένους φιόγκους της διανόησης που μας έχουν καθίσει στο σβέρκο σαν σκατόμυγες.

Απαντάμε στην αναπαράσταση του εξωτερικού κόσμου με τη δική μας αναπαράσταση του εσωτερικού μας κόσμου, με τη δική μας αίσθηση του χρόνου και του ρυθμού.

Με τη δική μας, εκτός κανόνων θεώρηση.

Υπάρχουμε ως αγαθοί άγριοι με όλες τις υπερβολές και τις δυνατότητες που μας δίνει ο ανοιχτός δρόμος της σκέψης.

Προχωρούμε αγέρωχα με όλες τις παιχνιδιάρικες ονειροπολήσεις και όλες τις βρώμικες ιστορίες του κόσμου που ο αφροδίσιος λογισμός αναμοχλεύει περνώντας θριαμβικά απ’ το πρωκτικό στάδιο στο οιδιπόδειο τόλμημα.

Αποσυνδέοντας τις διαστροφές απ’ το κακό, όταν αυτές δεν έχουν βιασμό και Μένγκελε.

Δείχνοντας με τον πιο περιφραστικό τρόπο πως οι λεγόμενες διαστροφές και αποκλίσεις προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες ευτυχίας.

Κι ίσως γι’ αυτό θα πρέπει να τις ενθαρρύνουμε.

Ήδη η πράξη της γραφής είναι μιαν ανομολόγητη ή ομολογημένη διαστροφή, αφού, Γράφω σημαίνει καθηλώνομαι αναπαράγοντας φαντασιακά στιγμιότυπα ζωής με λέξεις και ιδέες, πάντα αλύγιστος και άνευρος χωρίς να συμμετέχω στην αληθινή ζωή.

Ετούτη η αρχέγονη διαστροφή που ξεκίνησε απ’ τα χαράγματα σε σπηλιές και βράχους και κατέληξε εσχάτως να περιφέρεται ως καυλωμένος τράγος στο ψηφιακό μαντρί.

Βυθισμένοι μες στον αέναο ερωτικό συμβολισμό, προϋποθέτουμε μιαν άκρως ανεπτυγμένη πλαστική ικανότητα της φαντασίας.

Οδηγούμε εμείς το ένστιχτο και κάνουμε πολιτισμό συμμετέχοντας ίσως στην πιο κορυφαία και ιερή μορφή διαστροφής.

Δείχνουμε τον άνθρωπο να πορεύεται γυμνός όχι ως επιδειξίας Αθηναίος που έβγαλε το επαρχιώτικο βρακί του ποζάροντας σε νεοφιλελεύθερο περιοδικό της διαφημιστικής κομαντατούρ που πουλάει ψωλές για κρέατα, αλλά σαν καυλωμένο ον που είναι αναγκασμένο να δημιουργήσει το δικό του παράδεισο για να επιβιώσει.

Εκεί όπου η σπαραχτική ανάγκη για δικαιοσύνη και ελευθερία γίνεται λεπίδα στο λαρύγγι της βαρβαρότητας.

Εκεί όπου κανένα αμερικανάκι δεν θα μπορεί να λογοκρίνει την ανθρώπινη ομορφιά και τα ανοιχτά πόδια μιας γυναίκας που ποζάρει στους καλλιτέχνες. Στους γυναικολόγους του μέλλοντος και όχι στους πληρωμένους απολογητές της χρυσωμένης βαρβαρότητας.

Ο υπερευφυής Μάρκ μπορεί να πουλάει φωτογραφίες της κόρη του για να βγάλει λεφτά απ’ τη μια κι απ’ την άλλη να λογοκρίνει με ύφος και επιστολή στρατοδίκη την Αρχή του Κόσμου του Gustave Courbet.

Δεύτε λάβετε υποκρισία και χαζοχαρούμενο αμοραλισμό. Δεύτε λάβετε αυτολογοκρισία και αλληλοχαφιεδισμό. Τούτο εστί το facebook.

https://dromos.wordpress.com/2016/06/23/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA/#like-6315

Posted in: Uncategorized