Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν εγκαταλείπει την Τουρκία

Posted on 15 Ἰουλίου 2016

0


Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν εγκαταλείπει την Τουρκία

Συνεχής Ενημέρωση

Απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Ο στρατός είναι στους δρόμους.

Από την τουρκική κρατική τηλεόραση – με τον παρουσιαστή να ξεκαθαρίζει ότι μεταδίδει με εντολή του στρατού – ανακοινώθηκε ότι ο στρατός κατέλαβε την εξουσία. Ανακοινώθηκε επίσης ότι επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Όμηρος είναι και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ελικόπτερα και μαχητικά πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα, ο στρατός αναπτύσσεται με τανκς στου δρόμους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν για τα γεγονότα. Υποστηρίζει ότι το πραξικόπημα θα παταχθεί γρήγορα. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό που βρίσκεται. Έγινε γνωστό ότι ζήτησε άσυλο από την Γερμανία που απέρριψε το αίτημα.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ: 

Όλες οι εξελίξεις: 

– Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την εξουσία.

– Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία.

– Πυροβολισμοί στην ανατολική είσοδο της γέφυρας του Βοσπόρου. Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

– Ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εμέρ Τσελίκ κάλεσε πριν από λίγο τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να παρακούσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους που αποπειρώνται πραξικόπημα.

– Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν εγκαταλείπει τη χώρα. Κάποιες αναφορές τον θέλουν να πετάει για Ρώμη κι άλλες για Λονδίνο.

– Το αεροδρόμιο Ατατούρκ έχει καταληφθεί κι όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Τα Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν από την Κωνσταντινούπολη αλλά όχι από την Άγκυρα. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου δεν είναι δυνατή. Επίσης δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Για πραξικόπημα στην Τουρκία μίλησαν στο Reuters αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, που αναφέρουν ότι είναι ακόμα ασαφές ποιά πλευρά βρίσκεται στην εξουσία.

http://tvxs.gr/news/kosmos/synagermos-stin-konstantinoypoli-ekleisan-kai-oi-dyo-gefyres-toy-bosporoy

Advertisements
Posted in: Uncategorized