Οι Φάρσες

Posted on 24 Αὐγούστου 2016

0


Οι Φάρσες

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

oi farsew

Ω αναγνώστη και ω αναγνώστες! υπάρχετε ο ένας και οι πολλοί. Μέσα στους πολλούς βρίσκεται ο ένας και μέσα στον έναν οι πολλοί.

Διαβάστε ότι χρυσοπληρωμένο δώρο σας προσφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα σας.

Μελέτες για την οικονομία, δοκίμια για το θέατρο, καμασούτρα της ιεράς μητροπόλεως, προφητείες γερόντων, αφροδίσιες μαλαγανιές, πολιτικές διακηρύξεις, διαφημιστικά φυλλάδια, απομνημονεύματα χασάπηδων, οδηγούς για το χρηματιστήριο, εκκλήσεις για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, κλασικά μυθιστορήματα και αποφθέγματα σοφών, τσελεμεντέδες για οικόσιτους μερακλήδες, βιογραφίες πλουσίων και νεκρολογίες.

Διαβάστε τα όλα επί τροχάδην, λες και το εσπευσμένο της ανάγνωσης πρόκειται να είναι το βασικό ελαφρυντικό σε κάποιο δικαστήριο που θα σας δικάσει ως χασομέρηδες.

Θεατές μέσα στο θέαμα της ανάγνωσης, αγκαλιά με την παρακμή των επετηρίδων, των ακαδημιών και των βραβείων.

Σήμερα που η δόξα έχει κάψει τα φτερά της, ω αναγνώστη και ω αναγνώστες! τρέξτε να προλάβετε την άμετρη ασυδοσία των διαστημικών αποστάσεων, τώρα που η γήινη σφαίρα μίκρυνε δραματικά και ξέρουμε πια πως δεν είμαστε παρά ένα περιθωριακό αστεράκι στην άκρη του γαλαξία.

Τώρα που ξέρουμε, πως, ο χρόνος που τόσο μοχθήσαμε να δαμάσουμε έγινε δύναμη περισσότερο επίβουλη και μυστηριώδης από ποτέ.

Και ο αρχαίος απέραντος πλανήτης έγινε πεδίο βολής των εμπόρων και της συναλλαγής.

Τώρα που ξέρουμε πως μόνον ο έρωτας και το παιχνίδι των καταστάσεων της καθημερινής ζωής είναι η μόνη και μοναδική τέχνη αλλά και η κατάργησή της μαζί.

Ω αναγνώστη και ω αναγνώστες! κανένα ρίγος δεν πρέπει να σου είναι ξένο και κανένας πανικός δεν πρέπει να μείνει ανέκφραστος.

Advertisements
Posted in: Uncategorized