Σταυροκοπήματα.

Posted on 9 Σεπτεμβρίου 2016

0


Σταυροκοπήματα. 


Το πολεμικό ενδιαφέρον μας για τις θρησκείες οφείλεται, φυσικά, στη γενικευμένα παραλυτική / ναρκωτική δράση τους. Ειδικά όμως για τον χριστιανισμό, ο πόλεμός μας πάει βαθύτερα. Αφού είναι μακράν η πιο παρανοϊκή από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της ευρύτερης περιοχής, δεν μπορεί παρά να σχετίζονται τα διαχρονικά “πιστεύω” της με την ιδιαίτερη πολιτικο-στρατιωτική ηγεμονία των πιστών της, όπου τα κατάφεραν και τα καταφέρνουν. Ηγεμονία όλων των επίσημων δογμάτων / φραξιών.
Θρησκεία που έχει σαν το πιο ιερό σύμβολό της ένα όργανο βασανισμού και θανάτωσης; Κι όμως. Αυτό είναι ο σταυρός. (Το αγνοεί κανείς;). Αν ο θεωρούμενος σαν “ιδρυτής” της θρησκείας (ο γυιός του αφεντικού) είχε φέρει σε πέρας την αποστολή του όχι σε σταυρό αλλά σε κρεμάλα; Είναι εύκολο να βρει κανείς το αντίστοιχο σύμβολο: η θηλειά.
Όταν, λοιπόν, οι πιστοί σταυροκοπιούνται, απλά κάνουν μια χειρονομία ψυχαναγκαστικής εν-σωμάτωσης ενός εργαλείου βασανιστηρίων. Προφανώς τα ηγετικά κλιμάκια που εφηύραν κάποτε, τότε, πριν κάτι πολλές εκατοντάδες χρόνια, αυτήν την καινούργια θρησκεία, είχαν βαθύτερες γνώσεις μαζικής ψυχολογίας. Γνώσεις που δεν κοτσίλησε κάποιο θεϊκό πουλί στα κεφάλια τους: όταν πείθεις κάποιους να κάνουν, σαν ιερή, μια χειρονομία ενσωμάτωσης ενός βασανιστηρίου, διαμορφώνεις πρακτικά και εμπειρικά πάνω στα κορμιά τους μια διπλή ηθική: της ενοχής αλλά – κυρίως και απαραίτητα συμπληρωματικά – της εκδίκησης.
Αυτά όλα είναι πεντακάθαρα φανερά εκεί που πρέπει. Στη διακόσμηση της κεντρικής πύλης της νούμερο ένα εκκλησίας του χριστιανισμού: του αγίου Πέτρου. Στη Ρώμη. Όποιος έχει φτάσει μέχρι εκεί και δεν έχει προσέξει τι δείχνει το ανάγλυφο σε μέταλλο θρησκευτικό κόμικ σ’ αυτήν την πύλη, δεν έχει ιδέα για τον χριστιανισμό.
(Την “κόλαση” δείχνει! Αλλά με τι απόλαυση στις λεπτομέρειες και στην εφευρετικότητα του βασανισμού των ανθρώπων, ε; Ακόμα και ο διάολος, αν υπήρχε, θα κόλωνε με το πόσα βασανιστήρια μπορούν να σκεφτούν οι οπαδοί της “θρησκείας της αγάπης”…)


πηγή:

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized