Η αναμενόμενη καταστροφή. “

Posted on 22 Σεπτεμβρίου 2016

0


Μόρια 1
Η αναμενόμενη καταστροφή. 
 
 

Δείχνει απλά τι συμβαίνει όταν αφήνεις τόσους πολλούς ανθρώπους σε τόσο άθλιες συνθήκες”, σχολίασε στην Deutsche Welle o Γιώργος Κοσμόπουλος, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας. “Ήταν μια αναμενόμενη καταστροφή”, πρόσθεσε.
ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…. ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ… Ο (μάλλον τεχνοκράτης) ερευνητής μιλάει για το στρατόπεδο στη Μόρια· όπως θα μπορούσε να μιλήσει σχεδόν για το σύνολο των ελληνικών “καυτών σημείων”. Με την πείρα (;) του ειδικού, ή απλά επειδή είδε τι σημαίνει “ανθρωπιστική μεταχείριση” φυγάδων α λα ελληνικά (κι όχι μόνο, άλλωστε…), σηκώνει ελαφρά τους ώμους του για να υπονοήσει ότι: και τι άλλο θα γινόταν, δηλαδή, εκτός απ’ το να το μπουρλοτιάσουν;

Μόρια 3

Τόσο πολλοί άνθρωποι σε τόσο άθλιες συνθήκες. 

 

Το κάτεργο κάηκε, όχι όμως οι κατασκευαστές και οι φύλακές του. Θα φτιάξουν το επόμενο, το φτιάχνουν ήδη.
Είδατε, όμως, ακούσατε στα ελληνικά οτιδήποτε γι’ αυτές τις “άθλιες συνθήκες”; Όχι. Όχι, σίγουρα, από πρώτο χέρι. Κι όμως. Αυτές οι “συνθήκες” είναι δίπλα. Πού οφείλεται αυτή η παράξενη έλλειψη πληροφόρησης για τις συνθήκες “φιλοξενίας” προσφύγων και μεταναστών; Είναι απλό: απαγορεύεται!Απαγορεύεται η ενασχόληση με το θέμα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των αρμόδιων υπουργείων, δηλαδή του υπουργείου στρατού. Η σχετική “επιθυμία” έχει διοχετευτεί εδώ και χρόνια στα αφεντικά των δημοσιογράφων. Αλλά είναι κάτι παραπάνω: κανείς δεν έχει “ρεπορταζίστικη φαγούρα” να χωθεί μέσα στα στρατόπεδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους, να φωτογραφήσει ή να βιντεοσκοπήσει τις συνθήκες στις οποίες είναι καταδικασμένοι απ’ το ελληνικό κράτος. Αυτό λέγεται εθνική ενότητα και πατριωτισμός. Και όχι μόνο απλά υπηρετεί και συμμορφώνεται με τις απαγορευτικές επιθυμίες των αφεντικών. Δείχνει ακόμα περισσότερο ζήλο. Είπαμε “δημοκρατία”, αλλά αυτό δεν είναι για όλους.
Απομένουν μεμονωμένα (και μάλλον μειοψηφικά) μέλη διάφορων μ.κ.ο. – και κάποια διεθνή καθεστωτικά μήντια, που (τουλάχιστον) παίρνουν συνεντεύξεις από πρόσφυγες και μετανάστες, για την “ζωή” τους στην ελλάδα, όταν τους βρουν αλλού. Απομένουν διάφορες ανακοινώσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών – αυτούς δεν μπορούν να τους απαγορεύσουν. Απλά δεν τους αναμεταδίδουν.
Τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσο άθλιες συνθήκες…

Μόρια 4

Τα λεφτά είναι πολλά. 

 

 

Ο (πολιτικά περιπλανόμενος) “γενικός γραμματέας πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης” Οδ. Βουδούρης παραιτήθηκε καταγγέλοντας κάτι που γνώρισε τα 5 λεπτά δημοσιότητας που επιτρέπονταν, και ύστερα χάθηκε κάτω από “δίκαιους” φόβους ντόπιων και αποκαΐδια. Είπε:
Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000.
Ιδού λοιπόν. 15.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι, στοιχίζει το να μην υπάρχει νερό, το να βρωμάει το φαγητό (και να είναι για πέταμα, συνοδεία της συμβουλής: άμα δε σου αρέσει πήγαινε να αγοράσεις…). 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι στοιχίζουν κοντέινερ των οποίων την εργολαβία πήρε η intrakat του “γυιού του Πέτρου” και άλλες παρόμοιες φίλιες εργολαβικές δυνάμεις, σε βαθμό κακουργήματος.
Ααα… 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι στοιχίζει, επίσης, το ότι οι σκηνές (πάρα πολλές στα διάφορα hot spots) θα “βαφτούν” με στεγανωτικά για να την βγάλουν τον χειμώνα… Γιατί αυτό είναι η “φιλοξενία” που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό κράτος / παρακράτος με 41 ευρώ την ημέρα το κεφάλι: βγάλε όλο τον χειμώνα μέσα στην σκηνή, μην τολμήσεις να βγεις έξω, έξω έχει λάσπες, νερό μέχρι τον αστράγαλο…
Και για την τουαλέτα; Κολύμπα μέχρι να φτάσεις εκεί, κολύμπα και στον γυρισμό… Μπάνιο; Α χα! Θέλεις και μπάνιο “βρωμιάρη”; Ε, βγες στη βροχή…

 

 

πηγή:

 

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized