Το κάτεργο κάηκε. Αλλά η Καλογρέζα αναστήθηκε.

Posted on 22 Σεπτεμβρίου 2016

1


Μόρια 2
Το κάτεργο κάηκε. Αλλά η Καλογρέζα αναστήθηκε. 

Οι περιβόητοι 60.000 πρόσφυγες / μετανάστες, τους οποίους το ελληνικό κράτος και ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος της ντόπιας κοινωνίας σαδιστικά απολαμβάνει να βασανίζει (και μετά να κατηγορεί για “βία”…) είναι, στην πραγματικότητα, λιγότεροι από 52.000. Οι υπόλοιποι έχουν φύγει, “ανεπίσημα”, επειδή είχαν ή απέκτησαν τον τρόπο να πληρώσουν τα κυκλώματα. Αλλά το ελλαδιστάν κρατάει σταθερά το νούμερο στις 60.000, και θα το ανεβάσει, για να παίξει το δράμα της ανημποριάς και της ανάγκης επιπλέον χρηματοδότησης.
Ας υποθέσουμε ότι απ’ τις 52.000 τα δύο τρίτα είναι ενήλικοι (μάλλον είναι λιγότεροι). Bαριά βαριά λοιπόν 35.000 είναι οι ενήλικες. Αν δίνονταν σε κάθε έναν απ’ αυτούς 1000 ευρώ το μήνα (ένα ποσό που για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι μεγάλο ούτε και μικρό), για να τα διαθέσουν όπως κρίνουν, σε ξενοδοχεία, σε φαγητά, σε εισιτήρια, κλπ, τότε άτομα, παρέες ή οικογένειες προσφύγων και μεταναστών θα ζούσαν ανθρώπινα. Και το “κατα κεφαλήν” έξοδο θα ήταν μόνο 8.000 ευρώ τον χρόνο, συμπεριλαμβανόμενων και των ανηλίκων.
Αυτό δείχνει, σχηματικά, πόσο μεγάλο είναι το κέρδος όλων των ενδιάμεσων, εργολάβων, παρατρεχάμενων, και τα υπόλοιπα. Και δεν μιλάμε για τα κυκλώματα περάσματος των συνόρων. Μιλάμε για τα κυκλώματα αιχμαλωσίας, φυλάκισης… Είναι πολλοί αυτοί που βγάζουν ψωμί και πεντεσπάνι από τόσους πολλούς ανθρώπους σε τόσο άθλιες συνθήκες.
Κι ύστερα; Η Μόρια κάηκε. Και εγκαινιάστηκε επίσημα η Καλογρέζα. Θα έχει και free wi fi λέει…

 

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized