Το βίντεο της δολοφονίας του Κιθ Σκοτ από τους αστυνομικούς

Posted on 24 Σεπτεμβρίου 2016

0


Το βίντεο της δολοφονίας του Κιθ Σκοτ από τους αστυνομικούς

Ντοκουμέντο

 
 
Η οικογένεια του Αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνιας έδωσε στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας, που πυροδότησε νέες οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία.
Παράλληλα η οικογένεια αλλά και ακτιβιστές ζητούν τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τις κάμερες των περιπολικών. Ωστόσο η αστυνομία και οι τοπικές αρχές του Σάρλοτ αρνούνται να δημοσιοποιήσουν το βίντεο, υποστηρίζοντας πως αυτό «δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση» και η δημοσιοποίησή του «θα υπονόμευε τις έρευνες». Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως ο Κιθ Σκοτ κρατούσε όπλο, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η οικογένειά του λέγοντας πως κρατούσε απλά ένα βιβλίο. Το ίδιο αναφέρει και αυτόπτης μάρτυρας.
Η οικογένεια του Σκοτ από την πλευρά της έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο. Πρόκειται για ένα δίλεπτο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας, στο οποίο δεν φαίνεται η στιγμή των πυροβολισμών, οι οποίοι όμως ακούγονται. Η σύζυγος του 43χρονου θύματος φωνάζει στους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν.
«Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!», φωνάζει η γυναίκα στους αστυνομικούς, που τον καλούν να πετάξει το όπλο του. Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: «Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει». «Στο βίντεο δεν υπάρχει τίποτα  που να αποδεικνύει ότι ήταν επιθετικός, ότι απειλούσε ή ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος», σχολίασε ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.
 
 
Advertisements
Posted in: Uncategorized