Δολοφονία ρουτίνας.

Posted on 6 Ὀκτωβρίου 2016

0


Δολοφονία ρουτίνας.

 Είναι, πράγματι, εντυπωσιακός ο πρώτος κόσμος. Αν θέλει να βρει ποιος σκότωσε έναν δικό του θα καταφέρει, με επιμονή και υπομονή, να τον βρει· ή σχεδόν.
Αυτό συμβαίνει με την δολοφονία του 28χρονου ιταλού μεταπτυχιακού φοιτητή Giulio Regeni, στο Κάιρο, τον περασμένο Φλεβάρη. Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος Σίσι να προστατέψει τους κανίβαλους στρατο-μπάτσους του, έχουν συγκεντρωθεί όλα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν την δολοφονία του μέσα από φρικτά βασανιστήρια.
Εκεί τελειώνει η “αστυνομική” διερεύνηση της δολοφονίας. Και αρχίζει (ή θα έπρεπε να έχει αρχίσει προ πολλού) η πολιτική. Με τον τρόπο που η χούντα του Καΐρου “καθάρισε” τον Regeni έχει “καθαρίσει” πριν και μετά πολλές εκατοντάδες αντιπάλους της. Αν υπάρχει κάποιο “σκάνδαλο” είναι ότι δεν επέδειξε, απέναντι στον ιταλό νεαρό, μια κάπως “πιο πολιτισμένη” μεταχείριση.
Η ιταλική κυβέρνηση (και η γαλλική, και η αμερικανική, και η ελληνική, και κάμποσες άλλες) στηρίζουν τους χασάπηδες του Σίσι. Κάνουν δουλειές, και δεν τρέχει τίποτα. Αν, λοιπόν, το “ηθικό δίδαγμα” της εξυχνίασης (έστω και ανεπίσημης ή “πνιγμένης”) της δολοφονίας του Regeni είναι το ω! πρωτοκοσμικοί μην πηγαίνετε στην αίγυπτο· και, κυρίως, μην ψάχνετε τι γίνεται εκεί, τότε το φασιστικό καθεστώς βγαίνει κερδισμένο. Αν, αντίθετα, το συμπέρασμα είναι ότι “ο δικός μας (ο Regeni) ήταν και είναι ένας απ’ τους πολλούς που σφάζονται εκεί”, το ζήτημα αλλάζει.
Δημιουργείται η αφετηρία να ξαναγίνει ευρύτερη συνείδηση ότι οι συνεργάτες των χασάπηδων είναι χασάπηδες επίσης.

πηγή:

 

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized