Ωραία και η Λωζάνη.

Posted on 16 Ὀκτωβρίου 2016

0


Λωζάνη Συρία
Ωραία και η Λωζάνη. 
 

Βόλτες γύρω απ’ το τετραγωνάκι νούμερο 0 κάνει η φιλειρηνική διπλωματία όσων άμεσα ή έμμεσα πολεμούν αλλήλους στη συρία. Σήμερα έγινε (και δεν κατέληξε πουθενά) άλλη μια “διεθνής διάσκεψη για το συριακό πρόβλημα”. Στην ελβετία. Ήταν πιο υψηλού επιπέδου απ’ αυτήν που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι για το “λιβυκό πρόβλημα”. Αλλά και μόνο η σύνθεση του “τραπεζιού” δείχνει την κωμωδία του πράγματος: η σαουδαραβική παρακμιακή χούντα, το κατάρ (έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο λέει μια παροιμία), θα συναποφασίσουν με την Ουάσιγκτον και την Μόσχα… Συγκινητικό! Ειδικά όταν τις ηπα εκπροσωπεί ένας υπ.εξ. που θα έπρεπε να θεωρείται πρώην…
Για διαφορετικούς λόγους κάμποσοι (αν και όχι όλοι) απ’ τους εμπόλεμους στο συριακό πεδίο μάχης θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Μπορεί να πρόκειται για λίγους μήνες, μπορεί όμως να πρόκειται και για λίγες βδομάδες. Εν τω μεταξύ διάφορες ομιλούσες καθεστωτικές κεφαλές προειδοποιούν με μεγάλη ευκολία για κίνδυνο “παγκόσμιου πολέμου”. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοια ορολογία σαν μελλοντική απειλή για κάτι που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται εδώ και 15 χρόνια!
Αλλά διανθίζεται. Αν είναι ύποπτο να ζητάει το γερμανικό κράτος απ’ τους υπηκόους του να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό για δέκα ημέρες, τουλάχιστον υπάρχει κάτι αισιόδοξο: το κακό θα τελειώσει την ενδέκατη. Αντίθετα, αν το ρωσικό κράτος κάνει μεγάλης έκτασης ασκήσεις για την αντίδραση του πληθυσμού σε πυρηνικό πόλεμο, μόνο απαισιοδοξία: δεν θα προλάβουν στη Μόσχα να τυπώσουν τα ελληνικά χιλιάρικα… Γαμώ το! Πάνω που θα ξεδιπλωνόταν το σατανικό σχέδιο για την ελληνική έξοδο απ’ την ονε!

 

πηγη:

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized