Νοθεία σε εκλογές;

Posted on 23 Ὀκτωβρίου 2016

0


Νοθεία σε εκλογές; 

 
 
 

Αποκλείεται! Η μόνη ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους των ηπα είναι ότι ο μιλιταρισμός, φασισμός, κλπ του ενός (του Τραμπ) είναι ανεπεξέργαστος· ενώ της άλλης (της Κλίντον) είναι δουλεμένος με λεπτομέρεια, στην πράξη.
Η ιδέα του Τραμπ να αμφισβητήσει προκαταβολικά το αποτέλεσμα των εκλογών (αν χάσει) τσίγκλισε τα πιο ταπεινά ελατήρια των ψηφοφόρων, που βολεύονται να πιστεύουν ότι η “δημοκρατική” βιτρίνα της ολιγαρχίας των “αντιπροσώπων του λαού” δεν είναι βιτρίνα αλλά το καλύτερο ράφι του καταστήματος.
“Ψηφοφόροι μας τηλεφωνούν λέγοντας: Θα σημειωθεί άραγε νοθεία στην κάλπη; Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Η καλπονοθεία στις μέρες μας είναι ουσιαστικά αδύνατη” είπε η κ. Μακρένολντς, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής στο Ντένβερ του Κολοράντο. Και μόνο το γεγονός ότι οι ανησυχούντες ρωτάνε τους υπεύθυνους της φαντασμαγορίας αν ΘΑ γίνει νοθεία δείχνει τι χαμπαριάζουν και τι όχι.
Η (κοινοβουλευτική) αντιπροσώπευση είναι νοθεία από μόνη της: οι εκπρόσωποι – του – λαού ελέγχονται όταν ξαναζητήσουν ψήφο, μετά από χρόνια· ενδιάμεσα τίποτα δεν μπορεί να πάρει τις καρέκλες απ’ τους κώλους τους.
Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτήν τη νοθεία είναι ουσιαστικά αδύνατη οποιαδήποτε άλλη; Αλήθεια; Γιατί; Επειδή οι προσθέσεις γίνονται από υπολογιστές;
Ωιμέ!!! Πως την πάτησε έτσι το σύστημα πολιτικής διεύθυνσης των καπιταλιστικών κοινωνιών;;!!! Πως έκανε την (έμφυτη;) τιμιότητά του αλγορίθμους; Αλί και τρισαλί!!!

 

http://www.sarajevomag.gr/index.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized