Οι εθνολάγνοι μάτσο-«άντρακλες» κάνουν τώρα και «καταλήψεις»…

Posted on 9 Νοέμβριος 2016

0


Οι εθνολάγνοι μάτσο-«άντρακλες» κάνουν τώρα και «καταλήψεις»…

Από τον Δημήτρη Φασόλη

Μαζευτήκαν ένα μάτσο άθλιοι μάτσο φουσκωτοί, πιόνια του μίσους, του μισανθρωπισμού, για να κηρύξουν το φθόνο και την έχθρα για αυτούς που θεωρούν «ξένους», κατώτερους, υπάνθρωπους. Έκαναν μάλιστα και κατάληψη-παρωδία, εκ του ασφαλούς, έχοντας πλάτες στην εξουσία, με απλωμένα τα πλοκάμια τους στους κρατικούς μηχανισμούς. Η άθλια κατάληψή τους δεν έγινε σαν αντίσταση ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, την κρατική κυριαρχία, για την ελευθερία. Έγινε, λένε, «μόνο για έλληνες άστεγους». Τόση είναι η ψευτιά τους, που δύσκολα κρύβεται. Μάλιστα, το  αντίθετο, θέλουν και κραυγάζουν το ψεύδος και τον φανατισμό τους, τα σκοτεινά ένστικτά τους. Δεν τους ενδιαφέρει που ξεγυμνώνονται μπροστά στην ξεκάθαρη πραγματικότητα: η φτώχεια δεν ξεχωρίζει έλληνες και ξένους, στους δρόμους κείτονται άστεγοι και απόκληροι κάθε χρώματος, εθνικότητας, γλώσσας, γυναίκες, άντρες και παιδιά. Τα διαχωριστικά όρια που αυτοί βάζουν για να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους, αδέρφια και συνανθρώπους στην ουσία, βάζοντάς τους ταμπέλες τεχνητές, είναι σαθρά και ψεύτικα: δεν είναι παρά ονόματα που φανερώνουν την προκατάληψή τους και τις παρωπίδες μίσους που τους τυφλώνουν και βλέπουν τον κόσμο πολύ μικρό, στενό, περιορισμένο.

Η συμπεριφορά τους έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει περίγελος και να συγκεντρώσει όλες τις καταδίκες των ανθρώπων. Όμως, δυστυχώς, ούτε γραφικοί είναι ούτε γελοίοι. Αντίθετα, επικίνδυνοι πολύ είναι. Και το μέτρο της επικινδυνότητάς τους είναι η ίδια η ανοχή και η κρυφή ή φανερή υποστήριξη του κόσμου…

Και στον ελεύθερο χρόνο τους οι ρατσιστές και οι φασίστες γίνονται γονείς

Οι φασίστες όμως θέλουν να είναι παντού, για να χύνουν το δηλητήριό τους: κλείνουν σχολεία, κρυμμένοι πίσω από μάσκες όπως «αγανακτισμένοι ή ανήσυχοι και φοβισμένοι γονείς». Ουρλιάζουν κακόφωνα και ξερνάνε μισαλλοδοξία και φόβο απέναντι στον άλλο, στον βασανισμένο, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη. Δε διστάζουν να φτύνουν τις οικουμενικές και καθολικές αξίες της ανθρωπότητας, που κατακτήθηκαν με αγώνες, και να βγάζουν τα νύχια και τα δόντια τους ακόμη και απέναντι σε ανυπεράσπιστα παιδιά. Τα οποία, σε τελευταία ανάλυση, δεν φταίνε σε τίποτα για την κατάστασή τους, για την κακία και για τα προβλήματα του κόσμου. Όμως τα παιδιά γίνονται κάθε τόσο τα θύματα των εγκλημάτων των μεγάλων. Αλήθεια, πώς γίνεται «γονείς» να διώχνουν παιδιά; Δεν είναι άνθρωποι, είναι φασίστες και ναζί. Είναι η ντροπή της ανθρωπότητας. Λογική δεν έχουν τα παραληρήματά τους: «θα μολύνουν τα χρηστά και χριστιανικά ήθη μας, θα καταστρέψουν τις σημαίες και τα σύμβολά μας». Απειλούν και όλους  όσοι υπερασπίζονται τα στοιχειώδη ιδανικά και αξίες που έχει δώσει ο διαχρονικός αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, η αμφισβήτηση και αντίσταση στην εξουσία και την καταπίεση.

Επομένως το διακύβευμα είναι μεγάλο: ή η ανθρωπότητα θα κατρακυλήσει στην υποδούλωσή της από σκοτεινά και ποταπά ένστικτα επιβίωσης, σαν καρκίνωμα που τρώει το ίδιο του το σώμα, ή θα αντιδράσει και θα εξυψωθεί σε πανανθρώπινη και οικουμενική κοινότητα ισότητας, δικαιοσύνης, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τότε μόνο αξίζει να λέγεται ανθρωπότητα.

πηγή:

 

https://iamarevi.wordpress.com/2016/11/08/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF/

Posted in: Uncategorized