Σχολιασμός με αφορμή την έκρηξη στο Everest στην πλατεία Βικτωρίας.

Posted on 2 Δεκεμβρίου 2016

1


Σχολιασμός με αφορμή την έκρηξη στο Everest στην πλατεία Βικτωρίας.

Μία γυναίκα 42 ετών έχασε τη ζωή και πέντε άτομα τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 09:20 της Πέμπτης 1 Δεκέμβρη 2016, σε υπόγειο χώρο στο κατάστημα της αλυσίδας EVEREST στην πλατεία Βικτωρίας.
Ανδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρή την 42χρονη λογίστρια Βασιλική Παραστατίδου, λίγο πριν από τις 11:00 στο εσωτερικό του κτιρίου. H άτυχη εργάτρια δούλευε στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης και είχε δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία.
Άλλα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και το 401, και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου καθώς όπως διαπιστώθηκε υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες του καταστήματος. Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο fast food, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το εργατικό αυτό «ατύχημα» δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο στα κάτεργα του Ελληνικού Κεφαλαίου. Μας δείχνει ξεκάθαρα την φύση της κοινωνίας του Κεφαλαίου. Δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να πρωτοθυμηθούμε. Ποια/ος για παράδειγμα μπορεί να ξεχάσει τα δολοφονικά εργοτάξια του ελληνικού καπιταλισμού την περίοδο που ήταν ακόμα σε «ανάπτυξη», κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων του 2004 που έχασαν την ζωή τους, ή σακατεύτηκαν για ολόκληρη την ζωή τους εργάτες, στην πλειοψηφία τους μετανάστες. Την ίδια ώρα που το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος μας πλασάρει την εθνική ενότητα προσπαθώντας να μας πείσει ότι το βασικό μας πρόβλημα, δεν είναι η εκμετάλλευση, αλλά η Τουρκία, οι δήθεν προκλητικές δηλώσεις Ράμα κοκ, το ελληνικό κεφάλαιο συνεχίζει να θυσιάζει εργάτες για τα κέρδη του. Εμείς λοιπόν επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά. Ο εχθρός είναι εδώ, μέσα στην ίδια μας την χώρα.

Advertisements
Posted in: Uncategorized