Πρωτομαγιά 2017, Παρίσι…

Posted on 2 Μάϊος 2017

0


Πρωτομαγιά 2017, Παρίσι…

«Όποιος παιδεύει το πτώμα μιας ορισμένης τάξης, εξασφαλίζει στον εαυτό του την έγερση του καλέσματος αυτών που θα εκδικηθούν για αυτήν…
Η εξουσία δεν συγκεντρώνεται πλέον σε ένα σημείο του κόσμου, είναι ο ίδιος ο κόσμος, οι ροές του και οι λεωφόροι του, οι άνθρωποι και οι νόρμες του, οι κώδικες και οι τεχνολογίες του. Η εξουσία είναι η ίδια η οργάνωση της μητρόπολης. Είναι η αψεγάδιαστη απολυτότητα του κόσμου του εμπορεύματος σε κάθε του σημείο. Έτσι, όποιος τη νικά τοπικά, παράγει δια μέσω των δικτύων ένα κύμα σοκ σε πλανητικό επίπεδο».
(απόσπασμα από το Αόρατη Επιτροπή, Η Εξέγερση που έρχεται)
…ο τυφλοπόντικας της μητρόπολης επιμένει με πείσμα.
Δεν χωράει στις κάλπες. Δεν τον απασχολεί το πολιτικό σύστημα και οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης. Μιλάει για κομμούνες και κατουράει την αξία, το θέαμα, το εμπόρευμα. Παράγει θερμότητα. Αδιάφανος γνωρίζει ότι, όπως πάντα, η μάχη θα δοθεί τετράγωνο το τετράγωνο. Αναδιοργανώνει τις σχέσεις, συνθέτει νέα επίπεδα πραγματικότητας. Στη γουρουνίσια φάτσα της Λεπέν δεν βλέπει τον κλονισμό του νεοφιλελευθερισμού, αλλά τον απόλυτο εχθρό: την αντι-σημιτική συνωμοσία κατά του Ντρέυφους, τον Πεταίν, τον φασισμό. Στο ολόγραμμα του Μελανσόν δεν βλέπει τη νεκρανάσταση του Κέυνς, αλλά την αριστερο-πατριωτική απάτη. Στον μικροαστισμό δεν βλέπει το σύμμαχο-λαό, αλλά την αντι-εξέγερση της Βανδέας. Οι γερασμένες δυνάμεις κυνηγάνε τον τυφλοπόντικα: από τα CRS μέχρι τα πεπαλαιωμένα κοινωνικά κινήματα και τις πολιτικές των ταυτοτήτων. Συνέχισε να σκάβεις γερο-τυφλοπόντικα μέχρι να αναπηδήσει η γερασμένη Ευρώπη.
— Διαβάστε 2 κείμενα του Shades με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές
Posted in: Uncategorized