Η Θυελλώδης Σχέση του Αέρα με την Φωτιά

Posted on 7 Μαΐου 2017

0


Η Θυελλώδης Σχέση του Αέρα με την Φωτιά

 

Ένας αέρας κόντρα στη φωτιά, να παλεύει να την αναζωπυρώνει, να της μάθει να πετάνε μαζί.
Και η φωτιά;
Και εκείνη κόντρα στον αέρα, να του χαρίζει απλόχερα τις σπίθες της χορεύοντας, να του δίνεται δίχως δισταγμό..δίχως να μπορεί ο ένας μακριά από την πνοή του άλλου για πολύ καιρό.

Είναι θεμελιώδης ανάγκη τους. Η συνένωση τους οικοδομεί το Σύμπαν. Κανείς άλλος δε μπορεί να καταφέρει να δίνει ζωή, όσο αυτοί οι δύο, ο ένας στον άλλον.
Η γη και το νερό σβήνουν την φωτιά και αν αυτό μοιάζει ανακουφιστικό για εκείνη, δε κρατάει πολύ. Είναι για λίγο καιρό, όσο για να ξαποστάσει και μετά να αναζητήσει πάλι την δύναμη της στον αέρα. Σε εκείνον που της αφιερώνει το όνειρο να αναπτυχθεί.
Ο αέρας, από την δική του μεριά, μπορεί να αναστατώσει το νερό, να σηκώσει κύματα, να δημιουργήσει φουρτούνες, να σμιλεύσει βράχια, αλλά όταν κουραστεί γαληνεύει και το νερό παύει πλέον να του δίνει ζωή. Έτσι και με την γη. Θα ανακατέψει ότι βρίσκεται επάνω της, θα σπρώξει μερικούς ξερούς θάμνους στην Άγρια Δύση, αλλά μέχρι εκεί. Κανένα ενδιαφέρον.
Ενώ με την φωτιά, διεισδύει ο ένας μέσα στον άλλον, γίνονται ένα. Ακόμα και όταν κοπάσει και παρασύρει στην καταστροφή του και εκείνη, δε θα σβήσει, θα σιγοκαίει  για να παίζει μαζί του, να τον αναστατώνει, να τον εξαγριώνει, μένοντας ενωμένη μαζί του με έναν μαγικό τρόπο, που τους κάνει ξεχωριστούς.

Μία κόντρα που πάντα λάτρευα. Μία κόντρα που πάντα θα λατρεύω.

Αναστασία Τσομπανοπούλου

Advertisements
Posted in: Uncategorized