Kάτω τα ξερά σας από τους Ρομά – Αλληλεγγύη στους Ρομά του Μενιδίου

Posted on 12 Ἰούνιος 2017

0


Kάτω τα ξερά σας από τους Ρομά – Αλληλεγγύη στους Ρομά του Μενιδίου

 

Η ανθρωποκτονία του ανηλίκου στο Μενίδι, της οποίας οι ακριβείς περιστάσεις (δράστης, όπλο, δόλος ή αμέλεια) δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, παρά τις εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, αποτέλεσε την αφορμή για την εξαπόλυση ενός απροκάλυπτου αντι-ρομά ρατσιστικού μένους το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει τη μορφή ανοιχτών και βίαιων πογκρόμ.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία και όλες οι ενδείξεις προς τα εκεί μας προσανατολίζουν, ότι στην «πρωτοπορία» των πογκρόμ, βρίσκονται ναζιστικά-φασιστικά και ακροδεξιά στοιχεία της γύρω περιοχής τα οποία αποθρασυμένα από την αντι-ρομά φιλο-κατασταλτική προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων έχουν συμπαρασύρει μαζί τους τον εθνικιστικό-ρατσιστικό εσμό του Μενιδίου, όπως συνήθως συμβαίνει τόσο σε ανάλογες ιστορικές περιπτώσεις, όσο και σε όλα τα ρατσιστικά πογκρόμ που έχουν γίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και τα οποία είναι αρκετά.

Οι καθεστωτικές κραυγές και τα αστικά κόμματα τα οποία ζητούν την ένταση της αστυνόμευσης της περιοχής, μόνο σκοπό έχουν την εγκαθίδρυση και στη συγκεκριμένη περιοχή μίας κατασταλτικής αστυνομοκρατίας η οποία στο στόχαστρό της θα θέτει τα πιο πληβειακά στρώματα του Μενιδίου, όπως οι γκετοποιημένες μειονότητες των Ρομά και των «ρωσοποντίων» που κατοικούν στην περιοχή, μαζί με κάθε αγωνιζόμενο προλετάριο και νεολαίο.

Η εγκληματικότητα στο Μενίδι, όπως και παντού, δεν προέρχεται από τους Ρομά και τους προλετάριους, αλλά πρώτα από όλα από τη σύμφυρση των μηχανισμών του ελληνικού κράτους-κεφαλαίου με τις οργανωμένες μαφίες.

Από την άλλη, όποιος ταυτίζει τις «μπαλωθιές» με τους Ρομά, να ψάξει πρώτα από όλα στα ευυπόληπτα σόγια των γαιοκτημόνων της Κρήτης και άλλων αγροτικών περιοχών της Ελλάδας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο αντι-τσιγγανισμός αποτελεί ένα από τα βάθρα της ιδεολογίας του ελληνικού σχηματισμού, όπως το ίδιο ισχύει για όλες τις εκδοχές του ρατσισμού. Υπενθυμίζουμε ότι οι Ρομά κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, ο οποίος ανήλθε σε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Ο νομαδισμός των Ρομά, τα όσα συμπυκνώνει η μουσική τους κουλτούρα είναι ξένα για τον καπιταλισμό, χρήζουν εξολόθρευσης στο ναζιστικό φαντασιακό.

Η αλληλεγγύη στους Ρομά από το ανταγωνιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν είναι απλά ζήτημα ανθρωπισμού, αλλά αφορά την ταξική πάλη, την απόκρουση των κρατικών σχεδιασμών και της φασιστικής αντεπίθεσης. Κάθε χέρι που απλώνεται πάνω σε Ρομά πρέπει να τσακίζεται.

Posted in: Uncategorized