Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Γάζα

Posted on 21 Ἰουλίου 2018

0


Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Γάζα

 

 

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος προχώρησε σε βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για τα «πυρά εναντίον στρατιωτών κοντά στα σύνορα».
Όπως υποστηρίζει η ισραηλινή πλευρά κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης του στρατού κοντά στη Λωρίδας της Γάζας ένας από τους άντρες σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων. Ο στρατιώτης αυτός ήταν ο πρώτος Ισραηλινός που σκοτώνεται αφότου ξεκίνησε, στις 30 Μαρτίου, το κίνημα κατά του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
Το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα. Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν «στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

http://artinews.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized