Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δημιουργία κράτους σκληρής καταστολής

Posted on 31 Ὀκτώβριος 2019

0


Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δημιουργία κράτους σκληρής καταστολής

 

Μετά το πρώτο βήμα που έκανε το Μητσοτακικό καθεστώς για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας, δηλαδή για τα φέουδα του 21ου αιώνα, όπως είχαμε προβλέψει, φαίνεται ότι, δυστυχώς, αρχίζει να επαληθεύεται και το σχέδιο για την ανασύσταση του δεξιού παρακράτους.  

 

Ήδη από το Μάιο του 18, είχαμε επισημάνει ότι σε ομιλία του στη βουλή, ο Μητσοτάκης ξεκίνησε το παραλήρημα του περί βίας αναφερόμενος συγκεκριμένα στα ‘Εξάρχεια’, τους ‘Ρουβίκωνες’ και τους ‘αγανακτισμένους’. Και στο σημείο αυτό, πάλι κάτι ξέχασε: τους φασίστες.

 

Έτσι, έστειλε σήμα στους μηχανισμούς του αστικού καθεστώτος ότι θα συνεχίζει να το προστατεύει εγκαθιστώντας ένα κράτος σκληρής καταστολής, χωρίς να πειράξει το ακροδεξιό βαθύ κράτος που επιστρατεύει η εγχώρια ολιγαρχία όταν αισθάνεται κίνδυνο. Ένας κίνδυνος που μπορεί να έρθει σε περίπτωση νέων αναταραχών από τις βάναυσες πολιτικές λιτότητας που ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά.  

 

Πράγματι, οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα, δείχνουν ότι αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος της χειρότερης δεξιάς της μεταπολίτευσης που κυβερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα, καθώς “Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η χρήση μολότοφ σε δημόσιο χώρο θα γίνει κακούργημα και μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης. Επιπλέον σε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα θα αναβαθμιστούν η δωροδοκία στο Δημόσιο και η διακεκριμένη κλοπή, ενώ αυτεπάγγελτη θα είναι η εισαγγελική παρέμβαση για εισβολές σε δημοσίους χώρους, όπως είναι οι δράσεις του Ρουβίκωνα.”

 

Οι ποινές ανοίγουν το δρόμο για οργανωμένες επιχειρήσεις προβοκάτσιας εναντίον πολιτών που θα θελήσουν να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο κύμα βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων που ετοιμάζει το καθεστώς κατά της μεσαίας τάξης.

Έτσι, οργανωμένες παρακρατικές ομάδες θα μπορούσαν, με την ανοχή της αστυνομίας, να επιδίδονται σε μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ, διεισδύοντας σε διάφορες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Αυτή η τακτική σαμποτάζ θα μπορούσε να καταστρέψει τη συνοχή και τον παλμό των διαδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα, θα έδινε τη δυνατότητα στην αστυνομία να φορτώνει αυτές τις επιθέσεις σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκειμένου να προβαίνει σε μαζικές συλλήψεις κατά βούληση.

Είναι μια τακτική που θυμίζει το τυπικό δεξιό παρακράτος και είναι βγαλμένη από τα εγχειρίδια της CIA. 

 

Ήδη έχουμε επίσης αναφέρει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, ότι ίσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμηθεί το “παλιό, καλό” δεξιό παρακράτος για να οργανώσει κατάλληλες επιχειρήσεις προβοκάτσιας. Έτσι, θα τα φορτώσει όλα ως συνήθως στους “μπαχαλάκηδες” του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα και να κάνει τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους να επιζητούν απεγνωσμένα “ησυχία, τάξη και ασφάλεια” μέσω μιας σκληρής καταστολής.  

 

Πράγματι, μόλις τρεις μέρες μετά τις πρόσφατες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, είχαμε περιστατικά που “μυρίζουν” πρόβα τζενεράλε για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις προβοκάτσιας. Οι επιθέσεις με μολότοφ σε γραφεία σχολείων στην Πάτρα, είναι βούτυρο στο ψωμί του καθεστώτος, καθώς θα περάσει χωρίς δυσκολία το νέο ποινικό κώδικα και όποια άλλα μέτρα καταστολής, με την απόλυτη ανοχή έως και συγκατάθεση των τρομοκρατημένων νοικοκυραίων.

Όλα αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι το καθεστώς, μετά το “μήνα του μέλιτος” με τους ψηφοφόρους, θα αρχίσει να εφαρμόζει ακόμα πιο σκληρές πολιτικές. Και γι’αυτό χρειάζεται ακόμη πιο σκληρά μέτρα καταστολής, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι, όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι τον περιμένει παραδειγματική τιμωρία, “προς γνώσιν και συμμόρφωσιν” των υπολοίπων.

 

 

http://failedevolution.blogspot.com/

Posted in: Uncategorized