Σχολιασμός με αφορμή το νέο μακελειό στη Γερμανία

Posted on 21 Φεβρουάριος 2020

0


Σχολιασμός με αφορμή το νέο μακελειό στη Γερμανία

orensics investigate at the scene after a shooting in central Hanau, Germany Thursday, Feb. 20, 2020. Eight people were killed in shootings in the German city of Hanau on Wednesday evening, authorities said. (AP Photo/Michael Probst)

Άλλος ένας “μοναχικός” νεοναζί σκοτώνει 11 ανθρώπους σε μια “φιλήσυχη” πόλη της Γερμανίας, μια επίθεση που έρχεται λίγους μήνες μετά την επίθεση στη μικρή πόλη του Χάλε δίπλα στη Λειψία. Ο “μοναχικός” δεν ήταν καθόλου μοναχικός. Οι ιδέες του, για εξολόθρευση αυτών που το γερμανικό κράτος αδυνατεί να απελάσει, η καταστροφή κάποιων αραβικών κρατών και του Ισραήλ, καθώς και η θεωρία συνωμοσίας ότι οι ΗΠΑ είναι πιόνι του σιωνισμού είναι αρκετά διαδεδομένες στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο “αριστερός αντι-ιμπεριαλισμός” δηλαδή η απομάκρυνση από την υλιστική θεωρία και την μαρξική ανάλυση είναι και αυτός συνυπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, που όλη η Γερμανία έχει σοκαριστεί από ακόμα ένα έγκλημα ρατσιστικού μίσους από ακροδεξιό, την ίδια στιγμή που περίπου 480 ακροδεξιοί έχουν βγει στην παρανομία, την ίδια στιγμή που λείπουν εκατοντάδες όπλα από τις αποθήκες του γερμανικού στρατού και της αστυνομίας, την ίδια στιγμή βγαίνει ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος (κάτι σαν την αγγλική MI-5), Χανς Γκέοργκ Μάασεν, και δημοσιεύει ένα  tweet, για να υπενθυμίζει ότι δεν είναι όλοι οι τρομοκράτες δεξιοί, ενώ ονομάζει ναζί τους αντίφα. Αυτό το κατακάθι από το κρατίδιο της Θουριγγίας, είναι μέλος των χριστιανοδημοκρατών, ενώ στήριξε τόσο το κόμμα του, όσο και χαιρέτισε προεκλογικές συγκεντρώσεις του AfD στο κρατίδιό του. Οι ναζιστικές ιδέες δεν υπήρξαν ποτέ πιο ισχυρός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

https://theshadesmag.wordpress.com/2020/02/21/makelio-germania/

Posted in: Uncategorized