Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεσκεπάζουν τον εμπαιγμό και την απάτη Μητσοτάκη: “Οι 2000 προσλήψεις 

Posted on 21 Μάρτιος 2020

0


Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεσκεπάζουν τον εμπαιγμό και την απάτη Μητσοτάκη: “Οι 2000 προσλήψεις 

 

Την ίδια ώρα που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει μέτρα-κοροϊδία για τη στήριξη της οικονομίας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ψυχορραγούν, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ξεσκεπάζει τον εμπαιγμό και την απάτη, μέσα από μια ανακοίνωση-απάντηση στο διάγγελμα Μητσοτάκη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

 

                    Μία εβδομάδα μετά την εξαγγελία σας για 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πόσες έχετε κάνει; Τι περιμένετε; Στο διάγγελμά σας δεν κάνατε την παραμικρή νύξη για προσλήψεις γιατρών. […] Οι 2000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού δε φτάνουν. Τόσες είχατε εξαγγείλει και τον Ιούλιο όταν δεν ήμασταν σε πόλεμο και δεν τις κάνατε.

 

Όπως, επίσης, επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί: 

 

                    Οι 1900 κλίνες οι οποίες εύχεστε να μη χρειαστούν, χρειάζονται ήδη αποδεδειγμένα. Και αυτό γιατί μέχρι σήμερα περιέθαλπαν ασθενείς με άλλα νοσήματα. Από εκεί προέρχονται κατά κύριο λόγο. Από την αναστολή «μέχρι νεοτέρας» της λειτουργίας αυτών των τμημάτων και των κλινικών. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι νέες κλίνες. Δεν προστίθενται στο σύστημα υγείας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όσες νέες κλίνες ΜΕΘ αναπτυχθούν: ήταν απολύτως απαραίτητες κι αυτές, και πολύ περισσότερες και πριν την επιδημία. Είναι δική σας ευθύνη να προχωρήσετε άμεσα στην επίταξη κρεβατιών, κλινικών, ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

 

Όπως, επίσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκόμων Αθήνας-Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων του Ευαγγελισμού:

 

                      Στον πόλεμο δεν πάνε μόνο οι κρατικοί γιατροί, στον πόλεμο πάνε και οι ιδιώτες γιατροί. Άρα άμεσα πρέπει να επιταχθούν και ιδιωτικές δομές. Ακραίο παράδειγμα, η εξέταση για το τεστ, που πάει ο κοσμάκης και δίνει από 120 μέχρι 450 ευρώ. Να επιταχθούν τώρα όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ. […] Το προσωπικό που λείπει στα νοσοκομεία και το λέμε χρόνια – μας λέγανε γραφικούς και μας έλεγαν εξωπραγματικούς και μαξιμαλιστές. Αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο […] Στις δύσκολες στιγμές μας χτυπάνε την πλάτη. Ο λαός, ειλικρινά τον ευχαριστούμε και να συνεχίσει να επιδοκιμάζει τις πράξεις μας. Δεν δεχόμαστε επαίνους από αυτούς που έχουνε λοιδορήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέλουν παραπέρα να το λοιδορούν και να το ιδιωτικοποιήσουν.

 

 

Και όλα αυτά την ώρα που η Ισπανία (που δεν είναι κομμουνιστική χώρα), έχει ήδη θέσει υπό κρατικό έλεγχο και επ’αόριστον  τον ιδιωτικό τομέα υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας. 

 

Αλλά ακόμα και στη Βραζιλία, ο φασίστας πρόεδρος Μπολσονάρο έκανε στροφή 360 μοιρών, ζητώντας από τους Κουβανούς γιατρούς να επιστρέψουν στη χώρα! Αυτούς που παλαιότερα τους είχε χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες και τους είχε απελάσει. 

 

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, φαίνεται πως η πρώτη προτεραιότητα των γαλάζιων στελεχών είναι να μη στιγματιστούν ως “κρατιστές” που προβαίνουν σε αθρόες προσλήψεις. Ο αριθμός των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο Κικίλιας όχι μόνο είναι άκρως ανεπαρκής για την περίσταση, αλλά απ’ότι φαίνεται δεν υπάρχει ούτε μια θέση γιατρού!

 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα γαλάζια στελέχη αυτή τη νέα κρίση επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τον ιδεολογικό τους φανατισμό, που πλέον, έχει αρχίσει να γίνεται και άμεσα επικίνδυνος.

 

http://failedevolution.blogspot.com/

Posted in: Uncategorized