Εν μέσω πανδημίας, οι νεοφιλελέδες “κολλάνε” … Σοσιαλισμό!

Posted on 28 Μαρτίου 2020

1


Εν μέσω πανδημίας, οι νεοφιλελέδες “κολλάνε” … Σοσιαλισμό!

 

Φαίνεται ότι εν μέσω πανδημίας, ο “ιός” του Σοσιαλισμού άρχισε να κολλάει και τους πιο φανατικούς φονταμενταλιστές της ελεύθερης αγοράς, ή αλλιώς, νεοφιλελέδες.

 

Το “κακό” ξεκίνησε από τον μετριοπαθή αντιπρόεδρο της βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αίφνης μίλησε για “νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια” που δεν πρέπει να πιάνουν στο στόμα τους τη δημόσια υγεία. Απ’ότι φαίνεται, δεν έχει καταλάβει, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ποιοι κάνουν κουμάντο στο κόμμα του.

 

Ο Σοσιαλιστικός “ιός” άρχισε να μεγαλώνει και σαν χιονοστιβάδα να παίρνει σβάρνα ανθρώπους του φιλελεύθερου-νεοφιλελεύθερου χώρου, οι οποίοι, με σχεδόν απολογητικό ύφος αναγνώρισαν την αξία του δημοσίου σε τέτοιες στιγμές κρίσης. 

 

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες γραμμές του άρθρου του Παύλου Παπαδάτου, ο οποίος μάλιστα (και προς τιμήν του), αισθάνθηκε ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη “φθηνή” αντιμετώπισή των γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία από το κράτος. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη παράγραφος: 

 

                    Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα φιλελεύθερος. Αλλά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορoνοϊού, άρχισα να πιστεύω ότι ίσως να μην πρέπει να πυροβολούμε τους κρατιστές, γιατί τη ;σημερινή λαίλαπα αντιμετωπίζουν, κυρίως, τα δημόσια νοσοκομεία, οι δημόσιοι γιατροί και οι δημόσιοι νοσηλευτές. 

 

Όμως το αποκορύφωμα της “Σοσιαλιστικής πανδημίας” ήρθε με τη δήλωση μέσω τουίτερ, ενός εκ των αρχιερέων του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, του Στέφανου Μάνου: 

 

Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία.
180 people are talking about this

 

Τρίβαμε τα μάτια μας από αυτό που διαβάσαμε. Ακόμα πιστεύουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Πως αύριο ίσως αποδειχθεί ότι αυτό είναι απλά ένα “φέικ ακάουντ” του Μάνου. 

 

Και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα.

 

Βλέποντας την αδράνεια του ιδιωτικού τομέα και το γεγονός ότι, στα δύσκολα, πάλι το δημόσιο βγήκε μπροστά για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, πολλοί νεοφιλελέδες κατάλαβαν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν υπάρχει καιρός για παιχνίδια. 

 

 

Αλλά μη σας ξεγελάνε. Κάποιοι απ’αυτούς (θέλουμε να πιστεύουμε όχι όλοι), θα επιστρέψουν στις ιδεολογικές τους εμμονές μόλις περάσει η μπόρα, σαν να μη συνέβη τίποτα. Άλλωστε, πολλά παπαγαλάκια, ακόμα και τώρα, συνεχίζουν να λοιδορούν το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ  η ίδια η κυβέρνηση, η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην το ενισχύσει αποφασιστικά.
 
Έτσι είναι οι φονταμενταλιστές της ελεύθερης αγοράς και γνήσια τέκνα του πατερούλη Μίλτον και της μαμάς Μάγκι. Δεν αλλάζουν εύκολα μυαλά. Ιδίως όταν τα “αφεντικά” τους πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν …
 
Posted in: Uncategorized