Άνδρας της δημοτικής αστυνομίας έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο που αντέδρασε σε πρόστιμο (vid)

Posted on 31 Μάρτιος 2020

0


Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΚΔΟΧΗμετά την Ισπανια

https://www.dikaiologitika.gr/

 

Βίντεο με επεισόδιο μεταξύ άνδρα της δημοτικής αστυνομίας και ενός ηλικιωμένου που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την καταδίκη από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας βρήκαν έναν ηλικιωμένο άνδρα χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όταν ξεκίνησαν να του βεβαιώνουν το πρόστιμο αντέδρασε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού τους πέταξε κάτω το μπλοκ με τις κλήσεις και τότε ένας από τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα, προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει.
«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ηλικιωμένος από δημοτικό αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια ελέγχου εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα, με το δήμαρχο προκειμένου να του καταγγείλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και να τον καλέσουμε να πάρει τώρα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα.

Είναι απαράδεκτο, στο φως της ημέρας, στην κεντρική πλατεία της Αθήνας με την παρουσία κι άλλων δημοτικών αστυνομικών, να χρησιμοποιούνται τέτοια μέσα, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο στην υγεία του ηλικιωμένου.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον δημοτικό αστυνόμο να σηκώσει το χέρι του; Από ποιον πήρε εντολή;

Το δικαίωμα το έδωσε η κυβέρνηση που θέλει τη δημοτική αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού αστυνόμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκχώρησης κατασταλτικών και αστυνομικών αρμοδιοτήτων σε δημοτικούς υπαλλήλους, που έδωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές της Αθήνας.

Θεωρούμε πως μία τέτοια εξέλιξη συνεχώς θα γεννάει τέτοια ζητήματα, τα όποια έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι ξεκάθαρο πως η μόνη λύση είναι η μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε ελεγκτική υπηρεσία υπό τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου χωρίς καμία αστυνομική ή κατασταλτική αρμοδιότητα.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δουλεύουν στους δήμους. Εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, εκτεθειμένοι σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους.

Είναι αναγκαίο άμεσα να ξεκαθαριστεί από κυβέρνηση και δημοτική αρχή, ότι η δημοτική αστυνομία δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση κατασταλτικά.»

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό:
Posted in: Uncategorized