Οι γιατροί από «ήρωες» έγιναν «ψεύτες» για την κυβέρνηση – Τι απαντούν οι νοσοκομειακοί από Σ. Τ

Posted on 6 Ἀπρίλιος 2020

1 

 

Fake news χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τα όσα κατήγγειλαν γιατροί του νοσοκομείου Σωτηρία για την ακαταλληλότητα των μασκών που προμηθευτήκανε.

Μάλιστα για το ζήτημα, η ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας) έχει στείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τονίζοντας πως «ζητά την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των μασκών που έχουν διανεμηθεί στο τμήμα Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου Σωτηρία οι οποίες όπως καταγγέλλουν οι γιατροί δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας αλλά είναι για την ατμοσφαιρική μόλυνση

Όπως όμως υποστήριξε ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ημερήσια ενημέρωση Τύπου και πολιτών, η καταγγελία είναι ψέμα και μια απλή αναζήτηση του αριθμού αυτού που φαίνεται στη φωτογραφία ήταν ικανή για να δείξει πως δεν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, καθώς ο αριθμός αυτός δεν αναφέρεται στον κωδικό του προϊόντος.

«Ο αριθμός που είναι κυκλωμένος στα δημοσιεύματα δεν αντιστοιχεί στον κωδικό της μάσκας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Απαντώντας ο γιατρός Π. Πανανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

«Αλλη μια..οι γιατροί της πτέρυγας #COVID19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» (όχι … εγώ) αυτό ακριβώς λένε από το πρωί : πως ενώ ο κωδικός στην εξωτερική πλευρά του κουτιού παραπέμπει στις ΣΩΣΤΕΣ μάσκες (τύπου Ν95 – ffp2), αντίθετα ο κωδικός στο σελοφάν κάθε μάσκας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ παραπέμπει σε ΑΛΛΕΣ μάσκες μη ιατρικής χρήσης. Το διευκρίνησα αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση. Άρα λοιπόν κύριοι «κύκλοι του υπουργείου» ΕΣΕΙΣ διασπείρετε fake news απαντώντας με … υφάκι αυτό που ήδη ξέραμε, δλδ πως στην εξωτερική πλευρά του κουτιού οι κωδικοί είναι οι σωστοί. Άρα : το υπουργείο (όχι κάποιοι … «κύκλοι») να απαντήσουν επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως στους γιατρούς του «Σωτηρία», στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ ακριβώς όπως επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως απευθύνθηκαν προς το υπουργείο οι γιατροί του «Σωτηρία», η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ. Και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια».

H καταγγελία των γιατρών του Σωτηρία και της Ομοσπονδίας

Σύμφωνα με την καταγγελία, «στους γιατρούς της πτέρυγας COVID19 του Νοσοκομείου «Σωτηρία» (μια πτέρυγα που έχει ως τώρα διαχειριστεί συνολικά 44 χρήζοντα νοσηλείας επιβεβαιωμένα κρούσματα και που σήμερα νοσηλεύει 25 ασθενείς COVID19 εκ των οποίων 25 ασθενών οι 4 είναι γιατροί) άρχισαν από διημέρου να διανέμονται από την διοίκηση (μία μία με το σταγονόμετρο όπως συνήθως …) μάσκες ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2».

Οι γιατροί όμως μόλις τις φόρεσαν έκπληκτοι διαπίστωσαν πως εξακολουθούσαν να μπορούν να μυρίσουν το … Μπεταντίν. Άρχισαν λοιπόν να ερευνούν το θέμα (με δυσκολία γιατί αρχικά οι αρμόδιοι ΕΚΡΥΒΑΝ τα κουτιά) και τελικά διαπίστωσαν το εξής εκπληκτικό:

– το μεν κουτί έχει απ’ έξω κωδικό που παραπέμπει σε μάσκες τύπου Μ95 – ffp2
– όμως η κάθε μάσκα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ έχει ΑΛΛΟΝ ΚΩΔΙΚΟ που παραπέμπει σε κοινές ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΕΣ μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως … «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση» (δηλαδή για το … νέφος καυσαερίων του Πεκίνου)».

24ores.gr

https://independentnews.gr/

Posted in: Uncategorized