ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ…

Posted on 17 Ἀπρίλιος 2020

0


ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ…

«Οι καρποί του Χριστιανισμού ήταν θρησκευτικοί πόλεμοι,
σφαγιασμοί, σταυροφορίες, ιερές εξετάσεις, εξόντωση
των Ινδιάνων της Αμερικής και αντικατάστασή τους από Αφρικανούς σκλάβους». Άρθουρ Σοπενχάουερ

Οι πιο επιτήδειοι και πανούργοι πρεσβευτές του ψεύδους και της κακίας παρουσιάζονται συνήθως ως μεγάλοι δάσκαλοι της αρετής και της ταπεινότητας, ή κρύβονται πίσω από τα πλέον λαμπερά φώτα της συγκάλυψης και του αποπροσανατολισμού, δυνατότητα που τους δίνει ο ρόλος τους στο ιερατείο.

Μην ανησυχείτε εν χριστώ αδελφοί, δεν είναι σκοπός μας σε αυτές τις αράδες να ασκήσουμε πολεμική στη θρησκεία και το χριστιανικό δόγμα. Αφού υπενθυμίσαμε τα παραπάνω λόγια του Σοπενχάουερ θα μπούμε στον πειρασμό εν συνεχεία να καυτηριάσουμε λίγο τα πρόσφατα γεγονότα με τους ιερείς και τη λεγόμενη θεία μετάληψη, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες.

Δεν θα παρασυρθούμε να εισέλθουμε στα θέματα πίστεως, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε και ασχολίαστη την ψευδολογία, πόσο δε μάλλον όταν αυτή προέρχεται και από έναν άνθρωπο του θεού, που υποτίθεται ακολουθεί πιστά τας δέκας εντολάς.

Δύο ιερείς, ο μητροπολίτης Κέρκυρας και ακόμη ένας ιερέας στο Κουκάκι πραγματοποίησαν τη λειτουργία παρουσία ολίγων πιστών και στη συνέχεια «κοινώνησαν» αυτούς παρά τους περιορισμούς, που έχουν επιβληθεί από το κράτος.

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα αυτονόητα λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ύπαρξη πολλών καλοθελητών. Εννοείται ότι δεν παίρνουμε το μέρος ούτε του «κοσμικού» κράτους, που έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε και του «θεοκρατικού» ομοεξούσιου που έχει επιβάλλει απαγόρευση σκέψης.

Στην Κέρκυρα, όπου έλαβε χώρα η συγκεκριμένη «λειτουργία», παρευρέθησαν διάφορες πολιτικές διασημότητες του νησιού, μάλιστα παρούσα ήταν και η δήμαρχος του κεντρικού δήμου, υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, γνωστή, επίσης από διάφορες λαμπερές φωτογραφίσεις καθήμενη σε επίχρυσο θρόνο, η οποία επίσης συμμετέχει ταυτόχρονα στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Την επόμενη μέρα η εν λόγω θρησκευόμενη πολιτικός, αναγκάστηκε υπό το βάρος των εξελίξεων να τα ζυγίσει καλύτερα τα πράγματα και να ακολουθήσει την πολιτική της μικρότερης βλάβης κι έτσι αναγκάστηκε να πουλήσει την πίστη της και να βγάλει μια ανακοίνωση, όπου λέει μεταξύ των άλλων: «Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη».

Ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, αυτή η πονηρή αλεπουδίτσα είχε καταγραφεί να απευθύνει στις 25 Μαρτίου κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν τις εντολές για την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν, με τη μέθοδο ψευδούς μηνύματος στο 13033 για τον κοροναϊό.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του, προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να πάνε στην εκκλησία: «Βγάλτε λοιπόν κι εσείς μια τέτοια άδεια, ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη, να πάρετε ελπίδα», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.

Ααα, θα σε μαλώσω πάτερ. Αμαρτάνεις μητροπολίτη μου. Ου ψευδομαρτυρήσεις, λένε οι εντολές.

Από την άλλη, αποδείχτηκε γάτα κατά το κοινώς λεγόμενο ο ιερέας στο Κουκάκι και εξηφανίσθη για να γλυτώσει από τη σύλληψη και τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ίσως η πίστη του προς το θεό να είναι κλονισμένη και να μην πίστευε ότι θα τον σώσει. Ίσως πάλι από την άλλη να μην ήταν διατεθειμένος να αφήσει τας απολαύσεις και τας ανέσεις και να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου για την πίστη του και να ταλαιπωρηθεί λίγο. Αν και από θεολογικής απόψεως η εξαφάνισή του θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάποιο θαύμα.

Συγχωρέστε μας αν αμαρτήσαμε πάτερ, διακατεχόμαστε, όμως από δαιμόνια, όπως αυτά της ελεύθερης σκέψης, της αναζήτησης αλήθειας και της αναρχίας.

Ευλόγησον και εμάς τους ερυθρόδερμους…

 

https://anarchypress.wordpress.com/

Απάτσι

Posted in: Uncategorized