Με το λουρί στον σβέρκο

Posted on 29 Ἀπρίλιος 2020

0


Με το λουρί στον σβέρκο

 

Τετάρτη 29 Απρίλη. Το χαλάρωμα του λουριού προκαλεί αμηχανία και εκνευρισμό σε κάποιο σοβαρό τμήμα των «πειθαρχημένων στρατιωτών» (του πολέμου κατά του «αόρατου εχθρού»). Βρίσκουν λογικά κενά στην αναδίπλωση: πώς είναι δυνατόν (λένε…) το χ, το ψ και το z επί δύο μήνες να ήταν επικίνδυνα και κοινωνικά ανεύθυνα και τώρα να επιτρέπονται;

Πρόκειται μάλλον για ψυχολογικό φαινόμενο παρά για αναζήτηση λογικής. Αν υπηρετούσαν την λογική θα έπρεπε να έχουν βγει απ’ τα ρούχα τους (και τα σπίτια τους) εδώ και πολύ καιρό. Αλλά όχι. Είναι θεσπέσια θύματα της δημαγωγίας· πράγμα δύσκολο να το παραδεχτούν.

Για παράδειγμα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να αναρωτήθηκε κανείς απ’ την ένωση φίλων της καραντίνας και τις παρόμοιες οργανώσεις τι συμβαίνει με τον στρατό, με τους φαντάρους, με τους ναύτες (ακόμα χειρότερα μ’ αυτούς που είναι κατά καιρούς, αυτό το διάστημα, on board). Διατέθηκαν, άραγε, και γι’ αυτούς 10 ή 15 τετραγωγικά ανά άτομο, όπως το βλοσυρό ύφος της εξουσίας (συμπεριλαμβανόμενης και της χριστιανικής εκδοχής της «προσευχής των 6.00») επιβάλει σε όλους τους υπόλοιπους «πειθαρχημένους» σχεδόν σε κάθε τους βήμα; Άραγε οι κουκέτες έγιναν γκαρσονιέρες; Μήπως «έκλεισαν τα στρατόπεδα» όπως έκλεισαν διάφορες δουλειές, και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μήπως στις καρότσες των ρεο ξήλωσαν τους πάγκους και τους αντικατέστησαν με αεροπορικά καθίσματα χωρισμένα με πλεξιγκλάς και αποστάσεις ασφαλείας; Όχι βέβαια! Η ίδια κρατική / καπιταλιστική μηχανή και τα ίδια φερέφωνα που σπέρνουν τον τρόμο παντού, κρατούν στην άκρη τον «ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας». Πράγμα που σημαίνει ένα απ’ τα δύο: είτε η «φονικότητα» είναι ένα παραμύθι για μωρά και μωρούς, είτε τα κράτη αποφάσισαν να ξεκάνουν τους στρατούς τους (για να μην το προλάβει ο οχτρός…)! Μάλλον το πρώτο… (Παράδοξο ή όχι ο μόνος στρατός του πλανήτη που έχει αναγνωρίσει ότι έχει «κτυπηθεί» απ’ τον covid-19 είναι … ο αμερικανικός!…)

Όχι λοιπόν. Κανένας «πειθαρχημένος στρατιώτης του πολέμου κατά του αόρατου εχθρού» δεν ψάχνει (δεν μπορεί να ψάξει!) λογική στο χαλάρωμα των απαγορεύσεων, επειδή δεν υπήρχε (μη καπιταλιστική) λογική ούτε στο σφίξιμο! Μάλλον πρόκειται για μια παραλλαγή του συνδρόμου της Στοκχόλμης! Οι αιχμάλωτοι της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας αγάπησαν τους δεσμοφύλακές τους· και νοιώθουν δυσθυμία ακόμα κι αν αυτοί τους πουν: άντε ρε, βγείτε μια βόλτα στο προαύλιο.

Σε φάλαγγες του ενός ατόμου, φυσικά…

Η ώρα του ταμείου

Τετάρτη 29 Απρίλη. Κάποιοι παρατηρούν πως είναι πολύ ευκολότερο να επιβάλλεις καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας καθ’ άπασαν την επικράτειαν (σπέρνεις μπάτσους κι αν χρειαστεί και στρατό παντού) απ’ το να ελέγχεις κάθε μαγαζί, κάθε εβγα, κάθε ψιλικατζίδικο, τα τετραγωγικά του, και πόσοι βρίσκονται μέσα, νόμιμα ή «παράνομα».

Η παρατήρηση κατ’ αρχήν είναι σωστή – αλλά δείχνει μεγάλη έλλειψη στοιχειώδους ιστορικής γνώσης. Τα (προηγούμενα) παραδείγματα πραξικοπημάτων είναι τόσο γνωστά ώστε δεν θα έπρεπε να αγνοούνται. Οι τωρινοί πραξικοπηματίες είμαστε σίγουροι ότι δεν τα αγνοούν!

Πώς εξασφαλίζει, λοιπόν, οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς, οποιαδήποτε δικτατορική «αλήθεια» την μακροημέρευσή του / της, χωρίς να βάζει έναν χωροφύλακα σε κάθε σπίτι, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε τρύπα των πόλεων και της επαρχίας; Με τους ρουφιάνους του! Οι ρουφιάνοι, η 5η φάλαγγα μέσα στο κοινωνικό εργοστάσιο, είναι τόσο πιο πολύτιμοι όσο πιο βίαιες είναι οι απαγορεύσεις.

Τα πρόσφατα υγιεινιστικά πραξικοπήματα πουθενά δεν ήταν / είναι καθολικά αποδεκτά! Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι του συστήματος («σύμβουλοι» των κυβερνήσεων, θα τα πούμε άλλη φορά) έχουν στοιχειώδη επίγνωση αυτής της αλήθειας. Έχουν όμως επίγνωση κι αυτού: η μάζα που υποδέχεται το πραξικόπημα σα λύτρωση και σωτηρία ανεβαίνει επίπεδο όταν οι φοβίες της παύουν να είναι ατομικές και αποκτούν την ισχύ (και την θεατρικότητα) της εξουσίας. Κάθε «κεφαλαιοποίηση» μεγάλης κλίμακας αναβαθμίζει ψυχολογικά τους μικρομεσαίους «εαυτούς – κεφάλαια»! Αυτός που πριν ήταν απλά υποχόνδριος βλέπει στο υγιεινιστικό πραξικόπημα κάτι σαν «κάλεσμα της ιστορίας», μια επιπλέον (σημαντική) αξία για το (αποστειρωμένο) τομάρι του.

Είναι αυτή η κοινωνική φιγούρα που εξασφάλιζε πάντα την μακροημέρευση των αυταρχισμών και των στρατοαστυνομιών. Είναι αυτή η φιγούρα που έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, που φώναζε απ’ το μπαλκόνι, που μόρφαζε στο δρόμο ή στο λεωφορείο, που κάρφωνε στη ζούλα. Και είναι αυτή ξανά, με νέα επιχειρήματα και νομιμοποίηση, που θα αναλάβει την λιανική της υγιεινιστικής επιτήρησης τώρα που ο έλεγχος δεν (θα) είναι μόνο δρόμοι και πλατείες. Τώρα που ο έλεγχος θα είναι «πόντο – πόντο». (Στην πραγματικότητα δεν είναι καν καινούργια φιγούρα! Είναι αυτή που ανέλαβε, πρακτικά, την εφαρμογή του γεμάτου παράνοια «αντικαπνιστικού νόμου» απ’ το περασμένο φθινόπωρο! Πάντα για λόγους ατομικής και δημόσιας υγείας! Και έκανε την δουλειά της κανονικά!)

Θα αποκαλέσει κανείς τους «νεορουφιάνους» με το πραγματικό τους όνομα; Θα τους διαολοστείλει; Εδώ είναι η Ρόδος, εδώ είναι και το πήδημα!

Fast track

Τετάρτη 29 Απρίλη. Ενώ οι αιχμάλωτοι εδώ ή εκεί προσπαθούν να σκεπάσουν τις πληγές τους με λίγη σκόνη «κανονικότητας 2.0» (ή «κανονικότητας γέφυρα» – η λεκτική επινοητικότητα των δεσμοφυλάκων κρατάει καλά) οι «σωτήρες» τους ακονίζουν τα μεγάλα μαχαίρια.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (που, είμαστε σίγουροι, δουλεύει σαν βιτρίνα plus «πολλαπλασιαστής κύρους» για κάποια φαρμακοβιομηχανία) ανακοίνωσε χτες ότι ως τον Σεπτέμβρη θα έχει εκατομμύρια δόσεις του Εμβολίου! Με κεφαλαίο το «ε»!!! V for Vaccine!!!

Μέχρι προχτές ξέραμε ότι για να αδειοδοτηθεί ένα εμβόλιο χρειάζονται πολλοί μήνες δοκιμών (σε ανθρώπους…), για να ερευνηθούν οι πιθανές παρενέργειές του. Τώρα πρόκειται για μια χημική εκστρατεία εναντίον ενός ιού για τον οποίον οι ίδιοι οι γενναίοι που θα τον κατατροπώσουν ξέρουν από τίποτα έως ελάχιστα. Κι ωστόσο είναι ικανοί – με διάφορα θεσμικά θαύματα, δηλαδή με νομικές γαργάρες που θα τους επιτρέπουν να «συντομεύουν» τις δοκιμές και να δίνουν στους θυρωρούς τους να υπογράφουν την επιτυχία των πειραμάτων… – να σερβίρουν την σωτηρία πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… Για να προλάβουν την φυσική γενική ανοσία των πληθυσμών…

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά! Τα λεφτά είναι άπειρα!! Ένα ολόκληρος πλανήτης διψάει για το αντίδοτο στον covid-19! (Ακόμα κι ο ίδιος έχει αρχίσει να βαριέται τις κατηγορίες… Θα βγει στο βουνό…) Και ο συναγωνισμός (για το ποιός θα προλάβει να μας σώσει πρώτος) άγριος. Ερευνητικά ινστιτούτα / βιτρίνες, βαρβάτες φαρμακοβιομηχανίες, από δύση και ανατολή, σε συνεργασία με big tech που «προσομοιώνουν» ιούς και παραγιούς, κορμιά και πληθυσμούς, ακόμα και το αγγλικό Βατικανό της απάτης και της τρομοκρατίας (το γνωστό imperial college) μασάνε εκατομμύρια σε χρηματοδοτήσεις κάθε προέλευσης, και χέζουν κλινικές δοκιμές που αποδεικνύονται πετυχημένες σε χρόνους dt. Έχουν ξεφύγει!!!

Ο αέρας του βιοπολιτικού άλματος βρωμάει νέους καταναγκασμούς. Κάτι μας λέει (τι νάναι; τι νάναι;) πως το πρώτο και το δεύτερο εμβόλιο που θα ανέβουν στο βάθρο θα ξεπουλήσουν επειδή ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός. Πώς; Μ’ έναν απλό τρόπο: αν δεν έχεις “πιστοποιητικό εμβολιασμού” θα σου απαγορεύονται πολλά: αλιτήριε, ανεύθυνε, παρακμιακέ, δεν θα μας χαλάς την μανέστρα!

Ευχηθείτε να κάνουμε λάθος…

 

https://www.sarajevomag.gr/

Posted in: Uncategorized