Όλοι στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη

Posted on 29 Ἀπρίλιος 2020

0


Όλοι στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη

Στο δρόμο αστυνομικοί χτυπούν έναν μοτοσικλετιστή επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Στο αστυνομικό τμήμα στα Καμίνια ματώνουν έναν μουσουλμάνο κρατούμενο γιατί άρθρωσε διαμαρτυρία! Στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα-Θήβας η διαμαρτυρία για τον άδικο θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντεμίρογλου κατεστάλη άγρια με την επέμβαση των ΜΑΤ. Οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Σελίμ Ζερολάρι στο Μαλανδρίνο από απόστημα στο δόντι και τον θάνατο 38χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού από κορονοϊό, αντιμετωπίζονται με τιμωρητικές μεταφορές των διαμαρτυρομένων σε άλλες φυλακές.

Γι’ αυτό το λόγο ο Βασίλης Δημάκης μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών. Μάλιστα, δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τα προσωπικά του αντικείμενα. Αυτό δείχνει ότι η νεοδεξιά σωφρονιστική πολιτική βασίζεται στην τιμωρία και την εκδίκηση!

Ο Βασίλης Δημάκης στερείται πλέον τη δυνατότητα να φοιτά στην πανεπιστημιακή σχολή του και για μία ακόμα φορά διεκδικεί, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή με απεργία πείνας και δίψας, το δικαίωμά του στη μόρφωση.

Το ενδεχόμενου θανάτου του Βασίλη Δημάκη θα είναι ένα στίγμα που θα βαραίνει όχι μόνο τη σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο τον Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική της καταστολής και της τιμωρητικής εκδίκησης που ακολουθούν, αλλά και όσους την ανέχονται με τη σιωπή τους.

Γι’ αυτό “όλοι στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη…”, για να ξαναπάει στη σχολή του.

Γιατί όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή.


artinews.gr 

https://ekabsfika.blogspot.com/

Posted in: Uncategorized