Όμορφα και σβέλτα…

Posted on 13 Μάρτιος 2021

1Παρασκευή 12 Μάρτη. Ανταπόκριση απ’ τον βυθό των ημερών λοιπόν… Στο τρέχον τεύχος του cyborg (νο 20) θα μπορούσε κάποιος να διαβάσει μεταξύ άλλων (Blitzkrieg: η γρήγορη επέλαση των καπιταλιστικών μηχανών):

… Αν στο βιοτεχνολογικό τμήμα του πυρήνα της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας βρίσκεται ένα «τεχνολογικό άλμα» της βιομηχανίας της υγείας, με την γενικευμένη υιοθέτηση μεθόδων που ως ένα χρόνο πριν θα απορρίπτονταν χωρίς δεύτερη κουβέντα σαν επικίνδυνες και ανήθικες, υπάρχει ένα ακόμα τμήμα στον ίδιο πυρήνα, πιο «πολιτικό»: η ισοπέδωση των διαδικασιών έγκρισης φαρμάκων που δημιουργήθηκαν ιστορικά για να προστατεύουν την δημόσια υγεία… από τους σωτήρες της.

… Η ταχύτητα που χάρη στην τεχνολογία εμφανίζεται στους υπηκόοους σαν θεραπεία, γίνεται αποδεκτή απ’ αυτούς σαν απόδειξη της φροντίδας. Τόσο απ’ την μεριά του κράτους, όσο και απ’ την μεριά των καπιταλιστικών εταιρειών. Αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο: η ταχύτητα αφορά την συντόμευση του χρόνου κυκλοφορίας των εμπορευμάτων γενικά και των εμπορευμάτων της βιομηχανίας της υγείας ειδικά· η ταχύτητα είναι «ανάγκη» της κερδοφορίας, της συσσώρευσης, της πραγματοποίησης της υπεραξίας πριν και πάνω από όλα!

Αλλά αυτή η «χρυσή ταχύτητα» στη διαμόρφωση «επιτακτικών αναγκών» στην ανελαστική «αγορά φαρμάκου» όσο και στην κάλυψή τους, ταχύτητα που έχει γίνει σχεδόν ακαριαία χάρη στους δημαγωγούς / προπαγανδιστικούς μηχανισμούς απ’την μια μεριά και ορισμένα απ’ τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γενετικής μηχανικής απ’ την άλλη, σκοντάφτει πάνω σε δομές ελέγχου ενός αιώνα. Αργόσυρτους, «γραφειοκρατικούς»… Θα ήταν προτιμότερο στον καπιταλιστικό 21ο αιώνα είτε να παραμεριστούν επίσημα είτε να γίνουν διακοσμητικές αυτές οι δομές.

Πράγματι, βρίσκονται πολύ κοντά στη δεύτερη εκδοχή…

Το cyborg κυκλοφόρησε στις 20 Φλεβάρη… Τα πιο πάνω αποδείχθηκαν πρόβλεψη μόλις 2 ημερών (ωστόσο πρόβλεψη!) Στις 22 Φλεβάρη ο διάσημος αμερικανικός FDA εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επεκτείνει την “άδεια επείγουσας χρήσης” των “πειραματικών εμβολίων” που θα έχουν τροποποιηθεί για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις, χωρίς να απαιτείται έρευνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν άμεσα, αρκεί οι φαρμακομαφίες να φωνάξουν “Εύρηκα! Εύρηκα!”

Λίγες ημέρες μετά, στις 4 – 5 Μάρτη, η “υγιεινιστική συμμαχία” καναδά, ενωμένου βασιλείου, αυστραλίας, ελβετίας και σιγκαπούρης (ονόματι access, που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της έχει συσταθεί μεταξύ άλλων και για την προώθηση της γενετικής μηχανικής…) ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες που έχουν πάρει ήδη έγκριση για τα “εμβόλιά” τους δεν χρειάζονται άλλη άδεια για να ρίξουν στην πιάτσα την “αναβάθμισή” τους… Αφού – όπως λέει η κοινή ανακοίνωση – αν έπρεπε να επανεξεταστούν θα “προκαλούνταν αξιοσημείωση καθυστέρηση… και ο κίνδυνος ο ιός να εξελιχθεί κι άλλο, κάνοντας εν δυνάμει την νέα εκδοχή ξεπερασμένη όταν θα εγκρινόταν”…

Πειστικό το κόλπο… Οι εταιρείες, οι μηχανές και οι επιχειρήσεις του καπιταλισμού δεν λαχανιάζουν καθώς αναμετριούνται μεταξύ τους… Όχι, ξεχάστε τέτοιες άθλιες, εγκληματικές σκέψεις! Λαχανιάζουν τρέχοντας να προλάβουν την “φύση”…. τους μοχθηρούς ιούς, που μεταλλάσσονται όπως και όποτε γουστάρουν, και απειλούν να ξεχαρβαλώσουν τα πάντα! Καταλάβατε;

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε… Δυστυχώς – και ποιός στ’ αλήθεια καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό και, ακόμα, πόσο εύκολα δίνεται ένα ακόμα γερό πισώπλατο κτύπημα σ’ αυτό που προ covid λεγόταν «δημόσια υγεία»; Είναι ένα ακόμα βήμα, ένα βήμα «πιλότος»: η access ετοιμάζεται να δώσει ελευθέρας και σε όλα τα καινούργια «εμβόλια» γρίπης, με τα ίδια πάνω κάτω επιχειρήματα.

Εννοείται ότι θα υπάρξει συνέχεια και αναβάθμιση της τακτικής: τα «μαστόδοντα» των ελεγκτικών μηχανισμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων πετιούνται στη γωνία, είναι ήδη διακοσμητικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι δυτικές φαρμακομαφίες όχι μόνο «λύνουν τα χέρια» τους γενικά, αλλά αξιοποιούν στη συγκεκριμένη συγκυρία ειδικά τις μεταλλάξεις (για τις οποίες κινδυνολογούν ασύστολα…) για να υπερφαλαγγίσουν τους rivals τους, δηλαδή την Μόσχα και το Πεκίνο (αλλά και την Αβάνα, το Νέο Δελχί) πουλώντας το παραμύθι πως διαθέτουν πάντα «αξιόμαχη τεχνολογία»…

Η δική μας συνταγή είναι updated! Η δική σας; Σκέτη αρχαιολογία!! Χαιρόμαστε, είστε πολύ αργοί για να μας συναγωνιστείτε…

… και εγκληματικά

Παρασκευή 12 Μάρτη. Πόσο ακίνδυνη είναι όμως η γενετική μηχανική και οι εφαρμογές της και πόσο εγκληματικό το free pass που της δίνεται; Πριν δυο μέρες (όλα πάνε καλά) μεταφέραμε εδώ τον απολογισμό 2,5 μηνών πλατφορμιασμού απ’ την επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας. Οι καταγραφές αυτές έχουν αναγκάσει διάφορους ντόπιους δημαγωγούς να βρυχώνται και να δαγκώνονται – αλλά δεν κινδυνεύουν. Έχουν στα χέρια τους άπειρα σκουπίδια για να θάψουν και αυτό το ζήτημα.

Στην επόμενη αναφορά έχουμε ένα ακόμα τεκμήριο – για την επικινδυνότητα ήδη. Στη συνέχεια όμως μεταφρασμένη μια αναφορά απ’ το swiss policy research – με κάμποσα links τα οποία δεν μεταφέρουμε (μπορείτε όμως να βρείτε αναζητώντας το πρωτότυπο). Οι τονισμοί του πρωτότυπου:

Τα δεδομένα απ’ τα συστήματα αναφορά των παρενέργειών των εμβολίων των ηπα (VAERS), της Ε.Ε. (EUDRA) και του Η.Β. (MHRA) επιβεβαιώνουν ότι οι εμβολιασμοί για τον covid σχετίζονται ήδη με περίπου 3000 θανάτους και αρκετές χιλιάδες σημαντικές «παρενέργειες», συμπεριλαμβανόμων αλλεργικών σοκ, προσωρινής παράλυσης του προσώπου, καρδιαγγειακών διαταραχών, και, σε μερικές περιπτώσεις, αποβολών σε εγκυμοσύνες. Αυτά τα νούμερα μπορεί να είναι υποεκτιμημένα αφού τα συστήματα αναφοράς των εμβολιασμών τυπικά καλύπτουν μόνο ένα ποσοστό των παρενεργειών.

Οι θάνατοι μετά τους εμβολιασμούς μπορεί να μην σχετίζονται με τα εμβόλια. Ωστόσο, στις ηπα, το 47% των θανάτων μετά τον εμβολιασμό έγιναν σε ανθρώπους που αρρώστησαν μέσα σε 48 ώρες μετά το εμβόλιο και το 31% των θανάτων έγινε μέσα σε 48 ώρες μετά τον εμβολιασμό. Το 20% των θανάτων σχετίζονταν με καρδιακά προβλήματα.

Στις ΗΠΑ η μέση ηλικία εκείνων που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό για τον covid ήταν 77,8 χρόνια. Ο νεώτερος θάνατος που επιβεβαιώθηκε σχετικά ήταν ένας 23χρονος. Μερικοί νέοι και υγιείς γιατροί είχαν προβλήματα επίσης.

Αν γίνει σύγκριση με τις δεκάδες εκατομμυρίων εμβολιασμούς που έχουν γίνει ήδη, αυτά τα νούμερα είναι μικρά. Αν συγκριθούν με το μέγεθος των θανάτων που έχουν αποδοθεί στον covid, επίσης τα νούμερα είναι μικρά. Αλλά αν κριθούν με βάση τα στάνταρ ασφάλειας θεραπευτικών προϊόντων, αυτά τα νούμερα είναι σίγουρα σημαντικά. Επιπλέον πολύ λίγα είναι γνωστά ως τώρα για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια των εμβολίων για τον covid. Την περίοδο 2009/2010 χρειάστηκε ένας χρόνος για να μάθει ο κόσμος για τα σοβαρά νευρολογικά προβλήματα που προκαλούσαν τα τότε αντιγριππικά εμβόλια.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, μελέτες σε πραγματικές συνθήκες δείχνουν ότι μετά την δεύτερη δόση η αποτελεσματικότητα φτάνει περίπου στο 90% για ανθρώπους μέχρι 60 χρονών, αλλά μόνο περίπου 65% σε ανθρώπους πάνω απ’ τα 80. Περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων πάνω απ’ τα 80 δεν αναπτύσσει αντισώματα.

Πράγματι από καθαρά στατιστική άποψη τα νούμερα είναι μικρά. Αλλά πως χρησιμοποιήθηκε η στατιστική στη διάρκεια της υγιειονομικής τρομοεκστρατείας; Σίγουρα όχι για να δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων “κολλάνε” είτε δεν το καταλαβαίνουν είτε εμφανίζουν συμπτώματα τέτοια που “την βγάζουν στο σπίτι”… Επιπλέον, ενώ η «αρρώστια» θεωρείται επικίνδυνη, το να πεθάνει κάποιος ή να σακατευτεί απ’ την «σωτηρία» (μια «σωτηρία» που κατασκευάστηκε στο πόδι και πουλιέται με εντατική δημαγωγία και άγριους εκβιασμούς) είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πάντως οι φαρμακομαφίες πανηγυρίζουν θεωρώντας ότι έχουν ήδη καβαλήσει τους αιχμαλώτους τους. Τους κρύβουν και τις «παράπλευρες απώλειες», αφού ο στόχος είναι η χειραγώγηση…

Σφυρίζοντας αδιάφορα (αυστηρά ακατάλληλο για pfizerους!)

Παρασκευή 12 Μάρτη. Αναφερθήκαμε ήδη στο ότι οι (κρατικοί) «οργανισμοί φαρμάκων» γίνονται παλιάτσοι προς συνταξιοδότηση. Ο ευρωπαϊκός, εξαιτίας της δομής του (εκπρόσωποι των κρατών / μελών που μπορεί να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις) αλλά και του γεγονότος ότι τέτοιες αποστολές «έκτακτης ανάγκης» του είναι μάλλον καινούργιες (: πεθαίνει στην κούνια του) προσπαθεί ίσως να σώσει κάποια προσχήματα· ή απλά πειθαρχεί χωρίς να το διαφημίζει, όπως ο αμερικανικός, ο αγγλικός και άλλοι.

Το παρακάτω είναι αυτό που θα διαβάσετε. Ουσιαστικά πρόκειται για τεκμηριωμένη καταγγελία σε βάρος του ΕΟΦ από έναν αριθμό ευρωπαίων (και μιας αυσταλής) ειδικών – σε σχέση με την έγκριση και την επικινδυνότητα της γενετικής μηχανικής. Δημοσιοποιήθηκε στις 11 Μάρτη, αφού το περιθώριο για να λάβουν απάντηση πέρασε και με το παραπάνω! Κοινώς: “τους έγραψαν”… (Η μετάφραση δική μας, όπως και τα όποια λάθη, ελπίζουμε όχι σοβαρά):

Επείγουσα επιστολή προς την Emer Cooke, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Άμστερνταμ, Ολλανδία.

28 February 2021

Κυρίες και κύριοι

Ως γιατροί και επιστήμονες, υποστηρίζουμε κατ’ αρχήν τη χρήση νέων ιατρικών παρεμβάσεων οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται με τον σωστό τρόπο, έχοντας λάβει συγκατάθεση από τον ασθενή μετά από την ενημέρωσή του. Αυτή η στάση συμπεριλαμβάνει εμβόλια με τον ίδιο τρόπο όπως άλλα θεραπευτικά μέσα.

Σημειώνουμε ότι αναφέρεται ένα ευρύ φάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό προηγουμένως υγιών νεότερων ατόμων με γενετικά εμβόλια COVID-19. Επιπλέον, απ’ τα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για γηροκομεία που επλήγησαν από το COVID-19 λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων.

Αν και αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα περιστατικά ενδέχεται, το καθένα χωριστά, να είναι ατυχείς συμπτώσεις, ανησυχούμε σε σχέση με το ότι υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος για τις πιθανές αιτίες ασθένειας ή θανάτου υπό αυτές τις συνθήκες, ιδίως εξ’ αιτίας της απουσίας νεκροψιών.

Συγκεκριμένα, αμφισβητούμε το κατά πόσον τα βασικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων αντιμετωπίστηκαν επαρκώς πριν από την έγκρισή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Ως επείγον ζήτημα ζητούμε από την EMA να μας δώσει απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Μετά την ενδομυϊκή ένεση, θα πρέπει να αναμένεται ότι τα γενετικά εμβόλια θα φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και θα εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η δυνατότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

2. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, είναι αναμενόμενο ότι τα εμβόλια θα παραμείνουν εγκλωβισμένα στην κυκλοφορία και θα απορροφηθούν από ενδοθηλιακά κύτταρα. Υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα σε περιοχές με αργή ροή αίματος, δηλαδή σε μικρά και τριχοειδή αγγεία. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

3. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, είναι αναμενόμενο ότι κατά τη διάρκεια της έκφρασης των νουκλεϊκών οξέων των εμβολίων, πεπτίδια που προέρχονται από την πρωτεΐνη ακίδας θα παρουσιαστούν μέσω του δρόμου MHC I στις επιφανειακές κοιλότητες (luminal surface) των κυττάρων. Πολλά υγιή άτομα έχουν CD8-λεμφοκύτταρα που αναγνωρίζουν τέτοια πεπτίδια, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε προηγούμενη μόλυνση με COVID, αλλά και σε διασταυρούμενες αντιδράσεις με άλλους τύπους κορονοϊού. Πρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτά τα λεμφοκύτταρα θα προκαλέσουν επίθεση στα αντίστοιχα κύτταρα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

4. Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι η ενδοθηλιακή βλάβη με την επακόλουθη ενεργοποίηση της πήξης του αίματος μέσω ενεργοποίησης αιμοπεταλίων θα συμβεί σε αμέτρητες θέσεις σε όλο το σώμα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

5. Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων, εμφάνιση Δ-διμερών στο αίμα, και σε μυριάδες ισχαιμικές βλάβες σ’ όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της καρδιάς. Διαταραχές αιμορραγίας μπορεί να συμβούν μετά από αυτόν τον νέο τύπο συνδρόμου DIC περιλαμβανόμενων, μεταξύ άλλων πιθανών, άφθονων αιμορραγιών και αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδείων. Ζητούμε αποδείξεις ότι όλες αυτές οι πιθανότητες αποκλείστηκαν σε προ-κλινικά ζωικά μοντέλα και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

6. Η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 συνδέεται στον υποδοχέα ACE2 στα αιμοπετάλια, με αποτέλεσμα την ενεργοποίησή τους. Έχει αναφερθεί θρομβοπενία σε σοβαρές περιπτώσεις λοίμωξης από SARS-CoV-2. Η θρομβοπενία έχει επίσης αναφερθεί σε εμβολιασμένα άτομα. Ζητούμε αποδείξεις ότι ο πιθανός κίνδυνος ενεργοποίησης αιμοπεταλίων που θα οδηγούσε επίσης σε διάδοση της ενδοαγγειακής πήξης (DIC) αποκλείστηκε και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

7. Η διάδοση του SARS-CoV-2 σ’ όλο τον κόσμο δημιούργησε μια πανδημία ασθένειας που σχετίζεται με πολλούς θανάτους. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή του ελέγχου για την έγκριση των εμβολίων, τα συστήματα υγείας των περισσότερων χωρών δεν είχαν πλέον επικείμενο κίνδυνο να κατακλυστούν, επειδή ένα αυξανόμενο ποσοστό του κόσμου είχε ήδη μολυνθεί και η χειρότερη φάση της πανδημίας είχε ήδη περάσει. Κατά συνέπεια, απαιτούμε πειστικά αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρχε πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη στιγμή που η EMA χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στους κατασκευαστές και των τριών εμβολίων, για να δικαιολογήσει την έγκρισή τους για χρήση στον άνθρωπο από την EMA, υποτιθέμενα λόγω μιας τέτοιας έκτακτης ανάγκης.

Εάν δεν είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, απαιτούμε την ανάκληση της έγκρισης για τη χρήση γενετικών εμβολίων έως ότου όλα τα παραπάνω ζητήματα αντιμετωπιστούν σωστά με την άσκηση δέουσας επιμέλειας από την EMA.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι μόνο εκείνων που περιγράφονται παραπάνω, ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 από την EMA ήταν πρόωρη και απερίσκεπτη, και ότι η χορήγηση των εμβολίων αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί «ανθρώπινο πειραματισμό», μια απόφαση που παραβίασε και εξακολουθεί να παραβιάζει τον κώδικα της Νυρεμβέργης. Λόγω της επείγουσας κατάστασης, σας ζητούμε να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός επτά ημερών και να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά όλες τις ανησυχίες μας. Εάν επιλέξετε να μην συμμορφωθείτε με αυτό το εύλογο αίτημα, θα δημοσιοποιήσουμε αυτήν την επιστολή.

This email is copied to:

Charles Michel, President of the Council of Europe

Ursula von der Leyen, President of the European Commission.

Yours faithfully,

Professsor Sucharit Bhakdi MD, Professor Emeritus of Medical Microbiology and Immunology, Former Chair, Institute of Medical Microbiology and Hygiene, Johannes Gutenberg University of Mainz (Medical Doctor and Scientist) (Germany and Thailand)

Dr Marco Chiesa MD FRCPsych, Consultant Psychiatrist and Visiting Professor, University College London (Medical Doctor) (United Kingdom and Italy)

Dr C Stephen Frost BSc MBChB Specialist in Diagnostic Radiology, Stockholm, Sweden (Medical Doctor) (United Kingdom and Sweden)

Dr Margareta Griesz-Brisson MD PhD, Consultant Neurologist and Neurophysiologist (studied Medicine in Freiburg, Germany, speciality training for Neurology at New York University, Fellowship in Neurophysiology at Mount Sinai Medical Centre, New York City; PhD in Pharmacology with special interest in chronic low level neurotoxicology and effects of environmental factors on brain health), Medical Director, The London Neurology and Pain Clinic (Medical Doctor and Scientist) (Germany and United Kingdom)

Professor Martin Haditsch MD PhD, Specialist (Austria) in Hygiene and Microbiology, Specialist (Germany) in Microbiology, Virology, Epidemiology/Infectious Diseases, Specialist (Austria) in Infectious Diseases and Tropical Medicine, Medical Director, TravelMedCenter, Leonding, Austria, Medical Director, Labor Hannover MVZ GmbH (Medical Doctor and Scientist) (Austria and Germany)

Professor Stefan Hockertz, Professor of Toxicology and Pharmacologym, European registered Toxicologist, Specialist in Immunology and Immunotoxicology, CEO tpi consult GmbH. (Scientist) (Germany)

Dr Lissa Johnson, BSc BA(Media) MPsych(Clin) PhD, Clinical Psychologist and Behavioural Psychologist, Expertise in the social psychology of torture, atrocity, collective violence and fear propaganda, Former member Australian Psychological Society Public Interest Advisory Group (Clinical Psychologist and Behavioural Scientist) (Australia)

Professor Ulrike Kämmerer PhD, Associate Professor of Experimental Reproductive Immunology and Tumor Biology at the Department of Obstetrics and Gynaecology, University Hospital of Würzburg, Germany, Trained molecular virologist (Diploma, PhD-Thesis) and Immunologist (Habilitation), Remains engaged in active laboratory research (Molecular Biology, Cell Biology (Scientist) (Germany)

Associate Professor Michael Palmer MD, Department of Chemistry (studied Medicine and Medical Microbiology in Germany, has taught Biochemistry since 2001 in present university in Canada; focus on Pharmacology, metabolism, biological membranes, computer programming; experimental research focus on bacterial toxins and antibiotics (Daptomycin); has written a textbook on Biochemical Pharmacology, University of Waterloo, Ontario, Canada (Medical Doctor and Scientist) (Canada and Germany)

Professor Karina Reiss PhD, Professor of Biochemistry, Christian Albrecht University of Kiel, Expertise in Cell Biology, Biochemistry (Scientist) (Germany)

Professor Andreas Sönnichsen MD, Professor of General Practice and Family Medicine, Department of General Practice and Family Medicine, Center of Public Health, Medical University of Vienna, Vienna (Medical Doctor) (Austria)

Dr Michael Yeadon BSc (Joint Honours in Biochemistry and Toxicology) PhD (Pharmacology), Formerly Vice President & Chief Scientific Officer Allergy & Respiratory, Pfizer Global R&D; Co-founder & CEO, Ziarco Pharma Ltd.; Independent Consultant (Scientist) (United Kingdom)

https://www.sarajevomag.net/

Δημοσιεύτηκε 5 minutes ago από τον χρήστη selana

Posted in: Uncategorized