Τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής

Posted on 7 Δεκεμβρίου 2013

0


JailGoldenDawn

(Διαβάστε και τυπώστε το κείμενο με το πλήρες φωτογραφικό υλικό σε μορφή .pdf. Ανανεωμένη εκδοχή, 16/12/2013: Oplostasia_XA_2)

Στην εργασία αυτή, επιχειρούμε τη συγκέντρωση του δημοσιευμένου υλικού (από ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και δημοσιεύματα στον τύπο) που αφορά τα όπλα των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (Χ.Α.). Κι αυτό γιατί αν και πολύς λόγος γίνεται για τα “κρυμμένα οπλοστάσια”, οι ήδη δημοσιευμένες πληροφορίες δίνουν μια πρώτη εικόνα του εύρους και της συχνότητας της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ως κεντρικών φυσιογνωμικών στοιχείων της οργάνωσης.

Οι διαδοχικές ανακαλύψεις οπλοστασίων από την αστυνομία, τα οποία διατηρούσαν μέλη, πολιτευτές και βουλευτές της Χ.Α., έλαβαν κατά κύριο λόγο χώρα ύστερα από τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις μελών της ηγετικής της ομάδας. Οπλοστάσια βέβαια είχαν βρεθεί και στο παρελθόν αλλά ως ειδήσεις δεν έπαιρναν μεγάλη δημοσιότητα και αντιμετωπίζονταν ως μεμονωμένα περιστατικά που δεν αφορούν συνολικά τη Χ.Α. Στην παρoύσα εργασία επιχειρείται μια καταγραφή των ανακοινώσεων…

Δεῖτε τὸ πρωτότυπο 4.711 ἀκόμα λέξεις

Posted in: Uncategorized