Τουρκία: Καταστολή ενάντια σε επαναστάτες και αναρχικούς φοιτητές

Posted on 5 Μάρτιος 2016

1


Τουρκία: Καταστολή ενάντια σε επαναστάτες και αναρχικούς φοιτητές

3 Μαρτίου. Το κτίριο Ayazaga του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Ινσταμπούλ έχει προσφάτως παρατηρήσει τις προσπάθειες φασιστικών τζιχαντιστικών ομάδων που με την στήριξη της αστυνομίας και ιδιωτικής ασφάλειας αποσκοπούν στη μετατροπή του κτιρίου ως χώρο προπαγάνδας της ιδεολογίας τους. Σήμερα γύρω στις 12 η ώρα, μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας μαζί με την αστυνομία έκαναν εφοδους μέσα στις τάξεις με δικαιολογία τη διεξαγωγή ελέγχου ταυτοτήτων. Χρονικά σχεδόν συνέπεσε με την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από επαναστάτες και αναρχικούς φοιτητές που θα πραγματοποιόταν για τις 12:30.
Οι φοιτητές αντέδρασαν στην έφοδο της αστυνομίας και στον έλεγχο ταυτοτήτων και ως απάντηση ζήτησαν να δουν τις ταυτότητες των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των εντάσεων ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία έγιναν συλλήψεις φοιτητών.
Όταν οι υπολοιποι φοιτητές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις έγινε επίθεση από την ιδιωτική ασφάλεια κατά την οποία έπιασαν κάποιους φοιτητές και τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δυνάμεις ασφαλείας φώναζαν στους φοιτητές »Θα σας κόψουμε το κεφάλι.»
Αυτή τη στιγμή οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χωροι του πανεπιστημίου είναι σε πολιορκία από την αστυνομία ενώ οι αναρχικοί και επαναστάτες φοιτητές είναι στη μέση του αποκλεισμού.
Για να σβηστεί ο φασισμός από τα μυαλά και τα σχολεία
Ζήτω ο αντιφασιστικός αγώνας μας!
μετάφραση BlackCat
Posted in: Uncategorized