Λέσβος: Η τοπική ΕΛΜΕ υπέρ του όρου «λαθρομετανάστης»

Posted on 10 Ὀκτώβριος 2018

0


Λέσβος: Η τοπική ΕΛΜΕ υπέρ του όρου «λαθρομετανάστης»

ARti news / Ελλάδα / 09.10.18 ]


Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Γιατί άραγε, οι νεοδημοκράτες συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ προκρίνουν τη χρήση αυτού του όρου; Όπως είναι γνωστό με έγγραφό του ο Άρειος Πάγος ζήτησε την εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Οι καθηγητές της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, θεώρησαν ότι είναι τόσης μεγάλης σημασίας να λάβουν απόφαση υπέρ της χρήσης του όρου “λαθρομετανάστης”; Μήπως αυτό είναι σαφής εκδήλωση ξενοφοβίας και ρατσισμού; Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την αιτιολογία τόσο της εισήγησης όσο και της απαράδεκτης αυτής απόφασης της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, με την οποία προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή!

Ας σημειωθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

http://artinews.gr/

Posted in: Uncategorized