7 Απρίλη: Ημέρα δράσης στα νοσοκομεία

Posted on 7 Ἀπρίλιος 2020

0


7 Απρίλη: Ημέρα δράσης στα νοσοκομεία

από ΟΡΜΑ – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Η κυβέρνηση αντί να μεριμνήσει για τη ενίσχυση των νοσοκομείων με εξοπλισμό και προσωπικό, δίνει λεφτά στους κλινικάρχες που περιμένουν με ασφάλεια στην γωνιά να λεηλατήσουν το ΕΣΥ μόλις τελειώσει η επιδημία. Χιλιάδες πετιούνται στον δρόμο, πολλοί χωρίς καν το ξεροκόμματο του επιδόματος. Τα αφεντικά περιμένουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Μαζί με τους φίλους της στα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, η κυβέρνηση σπέρνει τον ιό της ατομικής ευθύνης. Μας τάζουν ότι θα κατεβάσουν τον στρατό στον δρόμο. Μπάτσοι και στρατοκράτες να μεριμνούν για το καλό μας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ #menoumestodromo

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να πολλαπλασιαστούν, να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό, να ενταχθούν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις εργαζομένων. Καμία αναστολή στους μισθούς, να πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και όχι επιδόματα για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Να ενταχθούν στα «βαρέα και ανθυγιεινά» όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα και να ελέγχονται ωράρια και συνθήκες εργασίας – υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Να ελεγχθούν και να απογραφούν όλες οι αποθήκες ειδών πρώτης ανάγκης και να μπει διατίμηση στα βασικά είδη ανάγκης.

Να είναι δωρεάν ρεύμα – νερό – τηλέφωνο – ίντερνετ – εισιτήρια σε ΜΜΜ. Ενοικιοστάσιο, απαγόρευση των εξώσεων και των πληρωμών των δανείων των εργαζομένων.

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων. Στέγαση όλων με επιτάξεις ξενοδοχείων και εγκατάσταση σε σπίτια. Ελεύθερη πρόσβαση όλων στα νοσοκομεία.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού συμμετέχει και καλεί στην ημέρα δράσης στα νοσοκομεία την Τρίτη 7 Απρίλη, #menoumestodromo.

Αθήνα, 02/04/2020

ΟΡΜΑ – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

 

https://athens.indymedia.org/event/82149/

Posted in: Uncategorized