Κρατάτε τις αποστάσεις!

Posted on 22 Ἀπρίλιος 2020

0


 • Κρατάτε τις αποστάσεις!

 • Τετάρτη 22 Απρίλη. Γιατί αλλιώς μεγάλο κακό θα σας βρει! Κάθε ζήτημα καθημερινής ζωής μπορεί να μηχανοποιηθεί… κι αν δεν σας / μας αρέσει πρέπει να βρούμε τι θα κάνουμε και πως, χωρίς την ψευδαίσθηση «ααααα, μπαααα, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν».

  Ένα αγγλικό πανεπιστημιακό ερευνητικό πρόγραμμα «ανέπτυξε» λογισμικό μέτρησης της «επιτρεπόμενης απόστασης» μεταξύ διαβατών, σύμφωνα με τις διαταγές και τις προδιαγραφές του αγγλικού social distancing. Οι κόκκινες γραμμές δείχνουν “απαγορευμένη εγγύτητα”! Το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί (για λόγους δημόσιας τάξης ας πούμε) δεν το ξέρουμε· αλλά οι καλές ιδέες δεν πάνε χαμένες. Αυτό είναι σίγουρο…

  Μόνο μια γάτα (ή μήπως σκύλος;) φαίνεται στο video να την γλυτώνει…

 • Ανοικτοί λογαριασμοί

  Τετάρτη 22 Απρίλη. Καθώς η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» αλλάζει (το καταλαβαίνει κανείς απ’ τις αποχρώσεις και τις εστιάσεις των δημαγωγών) είναι εύκολο να προβλεφτεί (και τα αφεντικά είναι στην κατάλληλη θέση για να το χειριστούν) ένα ατομικό και συλλογικό «Ουφ! Ξεμπερδέψαμε!!!». Σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεμπέρδεμα! Απλά, στην καινούργια φάση του «μπερδέματος», αρκεί να χαλαρώσει λίγο το λουρί για να νοιώσει ο καθένας ότι … «ουφ!». Μπορεί λοιπόν να μην είναι δημοφιλές το να υποδεικνύει κάποιος (η ασταμάτητη μηχανή για παράδειγμα) ότι πέρα απ’ το στοιχειώδες της «ψυχολογίας» δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει «έτσι» κανένας λόγος ανακούφισης, και ότι το υγιεινιστικό πραξικόπημα απλά θα αλλάξει μερικά χαρακτηριστικά του – αλλά αυτό ακριβώς θα κάνουμε.
  Για μας έχουν ανοίξει πολύ σοβαροί και πολύ χοντροί λογαριασμοί. Τους οποίους, σε γενικές γραμμές, τους προβλέπαμε μεν… όμως άλλο πράγμα η πρόβλεψη και άλλο το να ζεις συγκεκριμένα μια τέτοια αναδιάρθρωση. Και δεν πρόκειται να τους κλείσουμε αυτούς τους λογαριασμούς επειδή… θα μας ξαναεπιτρέψει το «αόρατο αφεντικό» (και οι ορατοί λακέδες του) να περπατάμε («τηρώντας τις αποστάσεις» πάντα, για να μην τρακάρουμε…) χωρίς να κτυπάμε κάρτα στην πόρτα του σπιτιού μας….
  Το video που ακολουθεί (ευχαριστούμε τον Σ.) είναι γεμάτο αποδείξεις και «στοιχεία του εγκλήματος». Το ότι μιλάει ο (γνωστός) Ιωαννίδης (πριν 5 ημέρες, στις 17 Απρίλη, συνέντευξη στον John Kirby από το The Press & the public project) δίνει έναν τόνο επιστημονικής μετριοπάθειας σ’ όσα λέει. Όποιος, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να είναι «μετριοπαθής» απέναντι στους πραξικοπηματίες και στα συμφέροντα που υπηρετούν, μπορεί να αξιοποιήσει τα λεγόμενα του Ιωαννίδη όχι απλά σαν απόδειξη ότι έχουμε φάει στα μούτρα (και θα συνεχίσουμε…) τα σκατά του «μεγαλύτερου (υγιεινιστικού) φιάσκου» ever. Αλλά για το ότι είναι απόλυτα νόμιμη και λογική οποιαδήποτε έχθρα απέναντι σ’ όσους είτε μεθόδευσαν είτε υποτάχτηκαν σ’ αυτό το κόλπο και το προωθούν κοινωνικά και πολιτικά.
  Στο κάτω κάτω η ασταμάτητη μηχανή δεν διεκδίκησε ποτέ δάφνες «ειδικού», παρότι φροντίζει να διαβάζει όσο περισσότερο είναι δυνατόν και να τεκμηριώνει τις θέσεις της. Συνεπώς, σ’ όλη αυτήν την τρομοεκστρατεία με τον covid-19, oύτε θέλει ούτε μπορεί να δει απλά ένα «επιστημονικό φιάσκο». Αντιλαμβάνεται (απ’ την αρχή…) ένα πολιτικο-οικονομικό-ηθικό «ντου» που μπορεί να ξεκίνησε τυχαία (κανείς δεν έσπειρε τον covid-19 σαν βιολογικό όπλο), μεθοδεύτηκε όμως με την ακρίβεια που χαρακτηρίζει κάθε ριζικό καπιταλιστικό μετασχηματισμό.
  Το video είναι διάρκειας 1 ώρας και 10 λεπτών. Δεν το υποτιτλίσαμε· δεν προλαβαίνουμε. Αντί γι’ αυτό μεταφράσαμε κάποια επιλεγμένα σημεία του, επειδή είναι χρήσιμα ακόμα και για όσους δεν έχουν τον χρόνο, την όρεξη ή/και τις γνώσεις αγγλικών για να δουν ολόκληρη την συνέντευξη (κάτι που, πάντως, θα ήταν καλό να κάνετε.) Τα αποσπάσματα τα σχολιάζουμε.
 • Δημιουργική λογιστική – θανάτου

 •  

  Τετάρτη 22 Απρίλη. Λέει ο Ιωαννίδης (22.10):
  …Πρέπει να περιμένουμε το πως τα στοιχεία απ’ τη Ν. Υόρκη θα καταλήξουν, γιατί ξεκάθαρα υπάρχει μια διαφορά σ’ αυτά σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στη χώρα, ακόμα και σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε έναν μεγάλο αριθμό θανάτων στη Ν. Υόρκη. Υπάρχει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα σε σχέση με το ποιοί πραγματικά θα πρέπει να προσμετρούνται σαν θύματα του covid-19. Για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει έναν μεγάλο αριθμό από θανάτους που πιθανά να οφείλονται στον covid-19 να προστίθεται στα νούμερα. Πρόκειται για θανάτους για τους οποίους δεν έχουμε τεκμηριωμένα, μέσω εργαστηριακών αναλύσεων, την παρουσία του ιού.
  Είναι πολύ υποθετικό το αν αυτοί οι θάνατοι προκλήθηκαν απ’ τον covid-19, αν ο covid-19 ήταν απλά παρόν αλλά όχι η βασική αιτία θανάτου. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε κάποια ώριμα δεδομένα για το ποιά ακριβώς ήταν η συμβολή του ιού σε διαφορετικούς θανάτους. Στην ιταλία, όπου έχουμε πιο ώριμα στοιχεία, ξέρουμε ότι σχεδόν το 99% των θυμάτων είχε υποκείμενα νοσήματα, πρακτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα, και υποκείμενες αιτίες που επίσης θα μπορούσαν να τους έχουν οδηγήσει στον θάνατο…
  Κομψά ο καθηγητής επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό: το φούσκωμα των αριθμών των νεκρών με κεντρική διαταγή, σε όλα τα κράτη. Μήπως ήταν / είναι αναπόφευκτο, πάνω στη βιασύνη; Όχι!. Διαφορετικό το να ανακοινώνουν τα γεμάτα πτώματα στόματα των θανατόμετρων (οι Τσιόρδες του πολιτισμένου κόσμου) ότι «σήμερα είχαμε 300 νεκρούς», και διαφορετικό το «σήμερα είχαμε 100 νεκρούς βεβαιωμένα από επιπλοκές του covid-19 και άλλους 200 κάποιοι απ’ τους οποίους πιθανόν να ανήκουν στην ίδια κατηγορία αλλά δεν ξέρουμε».
  Η «δημιουργική ασάφεια» μέσα απ’ το τσουβάλιασμα όλων των θανάτων, αυτή η «γυμναστική θανάτου» στην οποία το μικροσκοπικό βέλγιο έσπασε κάθε ρεκόρ, ήταν και είναι εντελώς σκόπιμη: τρομοεκστρατεία, θανατολαγνεία…

https://www.sarajevomag.gr/

Posted in: Uncategorized