Μείον ένα;

Posted on 13 Μάρτιος 2021

0Μείον ένα;

Σάββατο 13 Μάρτη. … Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μελετάει αναφορές από διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε. – συμπεριλαμβανόμενης της Αυστρίας και της Δανίας – όπου νεαρά και βασικά υγιή άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca εμφάνισαν στη συνέχεια μεγάλες θρομβώσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία του σώματος, και σε μεγάλα και σε μικρά αγγεία. Συνεπώς δημιουργούνται πολύ σοβαρές θρομβώσεις· και δυστυχώς, σε μερικές περιπτώσεις, με μοιραία κατάληξη…

Αυτό δήλωσε χτες ο Soeren Brostroem, διευθυντής του δανέζικου οργανισμού υγείας. Πριν δύο βδομάδες, στις 28 Φλεβάρη, μια ντουζίνα αιρετικοί ειδικοί είχαν απευθυνθεί στην επικεφαλής της ΕΜΑ για τις σοβαρές παρενέργειες των πλατφορμών γενετικής μηχανικής (κατηγορώντας την, ουσιαστικά, ότι έδωσε εγκρίσεις αδιαφορώντας για τις βλάβες που θα προκληθούν) όπου ανάμεσα στα άλλα έγραφαν κι αυτά (δες ολόκληρο το κείμενο στην χθεσινή αναφορά: Σφυρίζοντας αδιάφορα (αυστηρά ακατάλληλο για pfizerους!)

…4: Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι η ενδοθηλιακή βλάβη με την επακόλουθη ενεργοποίηση της πήξης του αίματος μέσω ενεργοποίησης αιμοπεταλίων θα συμβεί σε αμέτρητες θέσεις σε όλο το σώμα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από τον EMA.

5: Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων, εμφάνιση Δ-διμερών στο αίμα, και σε μυριάδες ισχαιμικές βλάβες σ’ όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της καρδιάς…

Ας το ξαναπούμε απλά: στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, «ψεκασμένοι» (σύμφωνα με την αγαπημένη ορολογία πολλών και διάφορων) ειδικοί της «επιστημονικής κοινότητας», όχι απλά προειδοποίησαν αλλά κατηγόρησαν την ΕΜΑ γι’ αυτό ακριβώς που χτες και προχτές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν αρκετά ευρωπαϊκά κράτη (αλλά όχι το ελλαδιστάν, αλλοίμονο): ότι η γενετική / DNA πλατφόρμα της astrazeneca προκαλεί ανεξέλεγκτες θρομβώσεις, ακόμα και θανάτους, σε έναν αριθμό υγιών ατόμων – κι αυτό ούτε να κρυφτεί ούτε να δικαιολογηθεί είναι δυνατόν (προς το παρόν…).

Ή μήπως μπορεί;

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει ο καθένας να δει την αλήθεια, την πραγματικότητα· αν δεν το έχει κάνει ως τώρα. Το γενικό επιχείρημα που χρησιμοποιείται (όχι μόνο στην ευρώπη αλλά και στις ηπα και αλλού) για να κουκουλωθεί η ΑΜΕΣΗ βλαπτικότητα των πλατφορμών γενετικής μηχανικής (δεν μιλάμε καν για την μεσοπρόθεση / μακροπρόθεσμη) είναι ότι οι θάνατοι και οι βλάβες που προκαλούν δεν είναι αναλογικά μεγαλύτερες απ’ τους παρόμοιας εξέλιξης θανάτους και τις βλάβες που προκαλούνται στον γενικό πληθυσμό χωρίς τις γενετικές πλατφόρμες…. Συνεπώς (έτσι πάει το πράγμα…) «μην ανησυχείτε, κάποιοι πεθαίνουν έτσι κι αλλιώς»…. από θρομβώσεις ας πούμε…

Ίσως η απλοϊκή σκέψη (συνηθισμένη έως καλλιεργημένη στους καιρούς μας…) να μην καταλαβαίνει τι είναι αυτό το «επιχείρημα». Όταν κατασκευάζονται, δοκιμάζονται και εγκρίνονται τα όποια φάρμακα η «ασφάλειά» τους ΔΕΝ συγκρίνεται με το γενικό ποσοστό θανάτων ή/και σοβαρών ασθενειών του πληθυσμού!!! Αν, για παράδειγμα, στον γενικό πληθυσμό υπάρχει ένα Χ ποσοστό εμφάνισης καρκίνων ή ένα Ψ ποσοστό εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών ασθενειών, ένα φάρμακο ΔΕΝ χαρακτηρίζεται «ασφαλές» αν προκαλεί καρκίνους ή καρδιακά…. άντε, ως το ποσοστό Χ και Ψ!!!! Καθόλου δεν μπορεί ένα οποιοδήποτε φάρμακο να κρίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο. Όπως, ανάλογα, ένα καινούργιο μοντέλο αυτοκινήτου ΔΕΝ θεωρείται «ασφαλές» αν, από τεχνικά λάθη στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του, ευθύνεται για πρόκληση σοβαρών τροχαίων ή/και θανάτων λίγο πιο κάτω απ’ το μέσο ποσοστό τροχαίων ή/και θανάτων στον γενικό πληθυσμό!!

Το πιο πάνω «επιχείρημα» είναι λοιπόν φτύσιμο στα μούτρα: αν οι τεχνολογίες (των ναρκομαφιών) που προτείνονται σαν «φάρμακα» προκαλούν θανάτους κανένα πρόβλημα – αρκεί να μην ξεπεράσουν τον μέσο όρο!!! Ή, για να το πούμε αλλιώς, αν το μέσο ποσοστό δολοφονιών από μπάτσους στις ηπα είναι για μερικά συνεχή χρόνια Α, τότε μπορούν να συνεχίσουν να σκοτώνουν και οι λευκοί φασίστες, προσέχοντας να μην το ξεπεράσουν… Τότε και μόνο τότε επιτρέπεται να υπάρξει λόγος ανησυχίας…

Είναι τόσο διεστραμμένο και, ταυτόχρονα, τόσο θρασύ αυτό το επιχείρημα αθώωσης της γενετικής μηχανικής, τόσο “λογική ceo”, ώστε (για εμάς σίγουρα!) είναι σαφής ο καπιταλιστικός και κρατικός κυνισμός σε όλο το χρονικό του εύρος στη διάρκεια της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας. Αυτόν τον κυνισμό τον μοιράζονται ΚΑΙ τα κράτη που τώρα αναγκάζονται να αναστείλουν την χρήση της γενετικής πλατφόρμας της astrazeneca (θα την ξεπλύνουν τελικά; θα φανεί). Γιατί; Επειδή έπαιξαν όλο το «παιχνίδι» του θανάτου, της απειλής, και της γενετικής σωτηρίας· και εντελώς φυσιολογικά αποδέχτηκαν την μαζική πειραματική εφαρμογή της γενετικής μηχανικής βασιζόμενα ουσιαστικά στις «εγγυήσεις» των ίδιων των κατασκευαστών, αλλά και στην τεχνητή ζήτηση την οποία δημιούργησε η τρομοεκστρατεία που τα ίδια προώθησαν.

Πως αποδεικνύεται αυτή η πολιτική ευθύνη; Από το γεγονός ότι οι σοβαρές, ακόμα και φονικές «παρενέργειες» των πλατφορμών ήταν προβλέψιμες – η επιστολή των 12 τις περιγράφει… (Υπάρχουν κι άλλες σοβαρές έρευνες με εξαιρετικά ανησυχητικές προβλέψεις για τις mRNA πλατφόρμες – που επίσης θάβονται…)

Εν τω μεταξύ η δολοφονική εκστρατεία παίρνει όλο και πιο καθαρά τις χυδαίες μορφές της. Το Joνυσταλεάν, για παράδειγμα, έχει αποθηκευμένες μερικά εκατομμύρια δόσεις astrazeneca τις οποίες δεν πρόκειται πια να χρησιμοποιήσει (άλλωστε η FDA δεν έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη πλατφόρμα – προέρχεται από ανταγωνιστές των αμερικανικών φαρμακομαφιών). Τι θα τις κάνει; Θέλει να τις εξάγει! Είτε στην ε.ε. (!!!) είτε, αν η ε.ε. δεν θέλει, στον «τρίτο κόσμο» – κατά προτίμηση στην Αφρική….

Για να δείξει το μεγαλείο της πρωτοκοσμικής πονοψυχιάς…

Crisis? What crisis?

Σάββατο 13 Μάρτη. Μην βιαστείτε ωστόσο να εκτιμήσετε πως αυτά τα κράτη στυλοβάτες των πραξικοπημάτων και υποστηρικτές των συμφερόντων του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, έστω αυτή τη στιγμή, θα σταθούν στο ύψος που νομίζουν οι αιχμάλωτοι υπήκοοί τους! Καθόλου μην βιαστείτε.

Πρώτα πρώτα οι τωρινές αποφάσεις ΔΕΝ σημαίνουν το οριστικό σταμάτημα στη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας γενετικής τροποποίησης· μόνο μια προσωρινή διακοπή, για «έλεγχο». Διάφοροι ειδικοί (μπορείτε να φανταστείτε το τι δουλειά κάνουν) προειδοποιούν ότι αν αυτή η astrazeneca crisis δεν «λυθεί» γρήγορα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθεί κρίση εμπιστοσύνης των αιχμαλώτων υπηκόων για το σύνολο των πλατφορμών γενετικής μηχανικής!

Τι υπονοούν όμως; Ποιά θα μπορούσε να είναι η «λύση»; Αν η astrazeneca απαγορευτεί, τότε τίποτα δεν αποκλείει την επέκταση της (δικαιολογημένης) καχυποψίας και προς τις pfizer/biontech, mοderna, johnson & johnson και σία… Κι εκεί υπάρχουν παρενέργειες σοβαρές, μερικές φορές και φονικές: οι 3000 θάνατοι που έχουν σχετιστεί ήδη με τις πλατφόρμες σε ηπα, η.β. και ε.ε. δεν προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους απ’ την astrazeneca αλλά απ’ τις pfizer και moderna! H απαγόρευση, λοιπόν, δεν φαίνεται να είναι η «λύση» που αναζητείται για την «κρίση»· τίποτα δεν εγγυάται ότι θα εκτονώσει και δεν θα εντείνει τις ανησυχίες των υπηκόων.

Δεν είναι «λύση» και για έναν ακόμα λόγο, πολύ σοβαρό. Με την υγιεινιστική τρομοκρατία να έχει δημιουργήσει ένα καλό ποσοστό «πρόθυμων» να πλατφορμιαστούν και με τα «διαβατήρια υγείας» να έχουν δρομολογηθεί, η έλλειψη των δόσεων της astrazeneca θα δημιουργήσει σοβαρό κενό, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί απ’ τους υπόλοιπους κατασκευαστές πλατφορμών (η johnson & johnson χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να ρίξει την πραμάτεια της στην αγορά). Ποιά θα είναι η συνέπεια, λοιπόν; Θα μείνουν οι αιχμάλωτοι «ρέστοι», με ότι θα σημάνει κάτι τέτοιο για την αξιοπιστία των κρατών; Ή θα καλυφθεί το κενό με ποσότητες ετοιμοπαράδοτων sputnik V και κινεζικών κλασσικών εμβολίων;

Η ανεγκέφαλη αλεπού (: Putin) έχει ξεκινήσει (μέσω τρίτων φυσικά) μια καλή εκστρατεία ευρωπαϊκής απεύθυνσης, του είδους «είμαστε κι εμείς εδώ!» – ειδικά αφού έχουν υποβληθεί όλα τα απαραίτητα προς έγκριση του sputnik V στην ΕΜΑ. Είναι, όμως, δυνατόν να γίνει αποδεκτό απ’ τα κράτη μέλη της ε.ε. ότι θα «σωθούν» απ’ αυτόν τον μοχθηρό rival; Θα είναι συντριβή!! (Θυμηθείτε αυτά που έχουμε αναλύσει για την «γεωπολιτική» της οπλοποιημένης «υγείας» στον παγκόσμιο ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό). Η κυρία Von der Leyen σπάει το κεφάλι της «γιατί η Μόσχα κάνει τόσο μεγάλες εξαγωγές του εμβολίου της αντί να εμβολιάσει τους υπηκόους της» – υπονοώντας ότι σαν πρόεδρος της ε.ε. νοιάζεται για το καλό των ρώσων…

Είναι γνωστό όμως ότι όπως η πατρίδα της θέλει το ρωσικό φυσικό αέριο, άλλοι θέλουν το ρωσικό εμβόλιο… Η Ρώμη, έχοντας την δική της ατζέντα για την αναστήλωση και του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού της, έκλεισε ήδη συμφωνία με την Μόσχα για την παραγωγή του sputnik V από ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες· ουγγαρία, τσεχία και σλοβακία έχουν κάνει ήδη τις παραγγελίες τους… Τι απομένει λοιπόν για να γονατίσει πέρα από κάθε αμφιβολία όλο αυτό το σχέδιο του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος που έχει προκαλέσει ήδη τόσο πόνο και τόσο θάνατο στους δυτικούς αιχμαλώτους; Η απαγόρευση μιας δυτικής φαρμακοβιομηχανίας – και η συνακόλουθη χρεωκοπία της!!!

Αυτά δείχνουν ότι η οριστική ακύρωση της astrazeneca δεν είναι καθόλου επιθυμητή απ’ τα ευρωπαϊκά αφεντικά και τους λακέδες τους. Θα προτιμούσαν μια γνωμάτευση του είδους «καμμία σχέση!» – και η δουλειά να συνεχιστεί. Με δυσπιστία των αποκάτω και απειλές των αποπάνω, όπως ως τώρα… Πρακτικά κανείς (ΚΑΝΕΙΣ!) δεν μπορεί να αποδείξει μέσα σε δυο βδομάδες την «μη σχέση», γιατί απλά κανείς (ΚΑΝΕΙΣ!) δεν ξέρει πως ακριβώς δρουν οι πλατφόρμες και τι κάνει το dna και το ανοποιητικό γενικά. Δεν μπορεί, για τους ίδιους λόγους, να αποδειχθεί βέβαια και η «σχέση»… Όμως όταν δίνεις ένα φάρμακο σε υγιείς ανθρώπους και κάποιοι απ’ αυτούς πεθαίνουν εξαιτίας του, είναι στοιχειώδες να πάψεις να παίζεις κρυφτούλι με τις βολικές εκδοχές της στατιστικής σου.

Ναι… Αλλά τώρα μιλάμε για καπιταλιστική θανατοπολιτική! Δεν είναι παίξε – γέλασε…

Tribal «ελευθερία»;

Σάββατο 13 Μάρτη. Έχει αρχίσει να απλώνεται και να εδραιώνεται στην αριστερά (του κράτους και του κεφάλαιου…) και πέρα απ’ αυτήν η άποψη ότι «με τις διαδηλώσεις σπάμε πρακτικά τα lockdown και αμφισβητούμε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής υγείας»… Για συνδικαλισμό ελληνικού τύπου καλούτσικη είναι αυτή η άποψη… Από εκεί και πέρα, όμως, είναι όχι απλά λάθος. Είναι επικίνδυνη.

Κατ’ αρχήν οι διαδηλώσεις έχουν τους βασικούς λόγους τους· και καλά κάνουν! Γιατί θα έπρεπε να «χρεώνονται» και με κάτι επιπλέον και, ταυτόχρονα, με τόσο έμμεσο τρόπο, όσο η «αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική υγείας»; Ο λόγος είναι γνωστός. Η αριστερά και το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος πέρα απ’ αυτήν στήριξε σε πρώτο χρόνο, με χέρια και με πόδια, αυτήν την «κυβερνητική πολιτική υγείας». Ήθελε, μάλιστα, ακόμα περισσότερη από δαύτην… Έχει λερωμένη την φωλιά της δηλαδή, οπότε προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευθύνες της (και τις διακηρύξεις της, και τα τιτιβίσματά της…) στη βασική νομιμοποίηση της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας και θανατοπολιτικής. Αυτό χωρίς δημόσια αυτοκριτική – όπως πάντα… “Περασμένα ξεχασμένα” (;;;;;;;)

Φυσικά υπάρχουν πάντα διατεθειμένοι να «συγχωρήσουν» αυτήν την «μαμά – αριστερά», χωρίς απαιτήσεις… Ακόμα κι έτσι όμως, στην καλύτερη περίπτωση, αυτή η αριστερά και οι προεκτάσεις της διεκδικεί μια «ελευθερία συναθροίσεων» αποκλειστικά για πάρτη της. Την περασμένη πρωτομαγιά και πάλι στην επέτειο του Πολυτεχνείου το κκε έκανε μια καλά οργανωμένη επίδειξη αυτού του δικαιώματος. Ταυτόχρονα όμως (είτε ρητά είτε σιωπηλά) άλλα εξίσου μαζικά κοινωνικά υποκείμενα, όπως για παράδειγμα οι χριστιανοί, εξαιρούνται. (Μπορεί να κατηγορούνται κι όλας, για «διασπορά»). Μαζί τους εξαιρούνται οι υπόλοιποι όλοι και όλα: οι ζητιάνοι και όλα τα πλάσματα των δρόμων, οι κυνηγοί, οι ψαράδες, οι γηπεδικοί, οι ταξιδιώτες, οι έμποροι λιανικής, οι χωρίς χαρτιά μετανάστες, οι νεκροί (: κηδείες)….

Προκύπτει έτσι ότι το «σπάσιμο της καραντίνας» και το «δικαίωμα του συνέρχεσθαι ελεύθερα» (και για οποιοδήποτε λόγο) δεν είναι για όλους! Και δεν είναι για όλους εξαιτίας ενός απλού λόγου: η ρητορική της μολυσματικότητας, της μεταδοτικότητας, της νοσηρότητας, όπως αυτή νομιμοποιήθηκε καθολικά την περασμένη άνοιξη, εξακολουθεί να ισχύει στα μυαλά – με τις όποιες tribal εξαιρέσεις!! (Στο ελλαδιστάν βρισκόμαστε, αυτά δεν είναι καθόλου πρωτότυπα…). Η ευρύτερη αριστερά επικαλείται «έκτακτη πολιτική ανάγκη» μέσα στο καθεστώς γενικευμένης έκτακτης υγιεινιστικής ανάγκης· οι χριστιανοί επικαλούνται «έκτακτη θρησκευτική ανάγκη» μέσα στο ίδιο καθεστώς· οι εμποροβιοτέχνες «έκτακτη οικονομική ανάγκη» επίσης στο ίδιο καθεστώς· και πάει λέγοντας. Αυτό έχει όνομα από παλιά. Λέγεται κορπορατιβισμός. Συντεχνιασμός στα ελληνικά.

Υπάρχει ελευθερία α λα καρτ; Αυτό είναι, πράγματι, τελευταία εφεύρεση – μια εκδοχή ιδιωτικοποίησής της… Μπορεί να φαίνεται σαν αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής, σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι αντιπαράθεση με την καπιταλιστική και κρατική τακτική και στρατηγική! Γιατί τα αφεντικά του συμπλέγματος έχουν απαντήσει ήδη στην κλεισούρα των απαγορεύσεων και των πραξικοπημάτων· γι’ αυτό, άλλωστε, τα επέβαλαν και τα επιβάλουν: πλατφορμιασμός! Πλατφορμιάσου και ελευθερώσου!! Και, για την δική σου ασφάλεια κι ελευθερία (μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η ασφάλεια / ελευθερία του συνέρχεσθαι…), πάρε και ένα «πιστοποιητικό», μια «έγκριση μη μολυσματικότητας», να ανοίγουν οι πόρτες για πάρτη σου (και όχι για τους άλλους, τους χτικιάρηδες)!!!

Το σύμπλεγμα που έχει ξεδιπλώσει τις μεθόδους και τις πρακτικές του ανοικτά και βίαια εδώ και ένα χρόνο είναι εκ των πραγμάτων τόσο πυκνό, τόσο ευέλικτο και τόσο «διαλεκτικό» (με την έννοια της διαλεκτικής…) όσο δεν μπορούν – ή δεν θέλουν – να φανταστούν όσοι πιστεύουν ότι βρήκαν τρόπο να το πολεμήσουν, χωρίς όμως να το θίξουν στη βάση του! Έχουμε μπει στις νόρμες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης· δεν έχουμε απέναντί μας την όποια κυβερνητική σκληρότητα όπως συνήθως! Πάρα πολλοί απωθούν αυτήν την πραγματικότητα (όπως συνήθως…)

Μία, δέκα, εκατό διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας είναι σωστές και δίκαιες σαν διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας – τελεία. Αν πρόκειται κάποιος να τα βάλει στα σοβαρά με την βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση σ’ αυτό το συγκεκριμένο ιστορικό σημείο που βρισκόμαστε (γιατί καθώς το σύμπλεγμα προωθείται μετακινεί τα μέτωπα έτσι ώστε το προχτεσινό να ξεπερνιέται μεθαύριο…) πέρα απ’ την προϋπόθεση της αυτοκριτικής (που είναι πάντα ισχυρή απόδειξη ειλικρίνειας και σοβαρότητας…) πρέπει να διαλέξει μέτωπα αντιπαράθεσης τόσο καθολικά όσο και η επίθεση που έχει εξαπολυθεί. H δημόσια τάξη είναι μόνο μια παράμετρος αυτής της επίθεσης, η πιο ορατή. Η “κατ’ οίκον εργασία” και η “κατ’ οίκον εκπαίδευση” είναι άλλες παράμετροι, εξίσου ορατές. Μεσοπρόθεσμα και άλλες θα γίνουν (γίνονται ήδη…) εξαιρετικά καθοριστικές.

Διαδηλώσεις για την ελευθερία όλων; Ναι, αυτό είναι σωστό. Διαδηλώσεις για την παραγραφή όλων των προστίμων; Ναι, αυτό είναι σωστό. Διαδηλώσεις ενάντια στα sms και στα «χαρτιά»; Ναι, αυτό είναι σωστό. Διαδηλώσεις ενάντια στα «πιστοποιητικά» και στο ψηφιακό φακέλωμα; Ναι, αυτό είναι σωστό. Διαδηλώσεις για την απελευθέρωση όλων των “υγιεινιστικά” τριπλοκλειδωμένων μεταναστών / μεταναστριών; Ναι, αυτό είναι σωστό. Μπορείτε να σκεφτείτε κι άλλα ανάλογα.

Αυτά είναι σωστά αν όντως έχει κατανοηθεί, έστω κι αργά, τι είναι εκείνο που συμβαίνει, κι όχι μόνο στο ελλαδιστάν βέβαια – οπότε ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με το ρημαδογκουβέρνο… Είναι τόσο σωστά ώστε δεν χωράνε εκπτώσεις, παζάρια και τήρηση προσχημάτων.

(Άντε! Πάλι φίλους έκανε η παλιοασταμάτητη μηχανή….)

https://www.sarajevomag.net/

Δημοσιεύτηκε 2 minutes ago από τον χρήστη selana

Posted in: Uncategorized