Η βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαπίστευση Φουρθιώτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Έγγραφο)

Posted on 10 Ἀπρίλιος 2021

0Πώς κατέληξε ένα κράτος να διαθέτει 14 αστυνομικούς για να φυλάνε τον Φουρθιώτη!

Η βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαπίστευση Φουρθιώτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Έγγραφο)

Ένα έγγραφο «φωτιά» δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr σχετικά με το Μένιο Φουρθιώτη. Πρόκειται για βεβαίωση ασφάλισης από τον ΕΔΟΕΑΠ την οποία είχαν χορηγήσει στον παρουσιαστή, έπειτα από αίτησή που είχε καταθέσει, προκειμένου να διαπιστευθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παρά το γεγονός ότι για τη διαπίστευση στο συγκεκριμένο υπουργείο αλλά και γενικότερα στα υπουργεία δεν απαιτείται τέτοιου είδους έγγραφο.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου του 2020 και χορηγήθηκε από τον Τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας του ΕΔΟΕΑΠ και βεβαιώνει «ότι ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από 1/12/2017».

Το εντυπωσιακό έχει να κάνει με την αιτία που αναφέρεται ότι δόθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο.

«Η βεβαίωση αυτή χορηγείται έπειτα από αίτησή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διαπίστευση και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι ποιοι ενέκριναν τη χορήγηση ενός τέτοιου εγγράφου προκειμένου ο Μένιος Φουρθιώτης να μπορέσει να βγάλει διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αν ήταν σε γνώση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Την περίοδο εκείνη μάλιστα συμμετείχε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου καθώς παραιτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr o Μένιος Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ κάτι που γνώριζε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου από το Φεβρουάριο του 2021. Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το Documento και όπως είχε προκύψει από τα πρακτικά του Δ.Σ της Ένωσης στην ημερήσια διάταξη της 9ης Φεβρουαρίου υπήρχε θέμα «Ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη»

Υπενθυμίζεται πως  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και συσχετίστηκε με την αναφορά του μέλους  του Δ.Σ  της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου  Βότσκαρη για τη διερεύνηση του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Για το ίδιο θέμα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά την Παρασκευή 9 Απριλίου και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
 Δημοσιεύτηκε just now από τον χρήστη selana

Posted in: Uncategorized